Australian Open, първи кръгРафаел Надал – Джак Дрейпър 7-5, 2-6,

...
Australian Open, първи кръгРафаел Надал – Джак Дрейпър 7-5, 2-6,
Коментари Харесай

Надал бе затруднен, но започна успешно защитата на титлата


Australian Open, първи кръг

Рафаел Надал – Джак Дрейпър 7-5, 2-6, 6-4, 6-1

Рафаел Надал стартира отбраната на купата на Australian Open с сложна победа над Джак Дрейпър в първи кръг. Британецът съумя да сложи под съществено напрежение лидера на схемата, само че в третия сет стартира да изпитва физически проблеми, които доста повлияха на представянето му. Макар че и през днешния ден не бе в най-хубавата си форма, Надал беше на висота във значимите моменти и съумя да преодолее съпротивата на международния №38.

В идващия кръг испанецът ще се изправи против намиращия се на 65-о място в ранглистата Макензи Макдоналд.

Дрейпър записа повече асове (13-6), само че все пак Надал бе по-резултатен на сервис (78-69). Испанецът направи една непредизвикана неточност повече (46-45), само че за сметка на това имаше превес във връзка с уинърите (41-35). Шампионът завоюва 73% от точките си на първи сервис (57/78), и осъществя шест от 12-те си точки за пробив (50%), до момента в който Дрейпър оползотвори четири от своите единадесет брейкпойнта (36%).

Първият брейкпойнт в мача се откри пред Надал при 4-3, само че испанецът не съумя да се възползва от шанса си. Шампионът опитваше да затрудни своя конкурент посредством офанзиви с форхенд по цялата широчина на корта, само че Дрейпър се движеше чудесно, като в това време бе доста стабилен на ретур. Въпреки това обаче в самият завършек на сета доста по-големият опит на Матадора наклони везните в негова изгода и при 30-30 той реализира две чудесни офанзиви, които му донесоха решителен пробив за 7-5.

Противно на развиването на играта до този миг, вторият сет стартира с цялостна доминация на Дрейпър. Британецът изигра най-силния си интервал в дуела, като осъществя два следващи пробива и натрупа удобен задатък от 4-0. Световният №38 можеше да продължи мощната си серия, само че в петия гейм Надал избави два брейкпойнта и понижи резултата. Това обаче не му оказа помощ изключително, защото Дрейпър съумя да запази задатъка си и да завоюва сета с 6-2.

В третия сет обаче британецът стартира да демонстрира признаци на физически проблеми, вследствие на които придвижването му по корта надалеч не бе толкоз положително, колкото в предходните два сета. Световният №38 продължи присъединяване си в мача, само че травмата му улесни доста Надал и испанецът проби за 4-1. Дрейпър прояви забележителна борбеност и съумя да изравни резултата, само че Надал продължи да го слага напрегнат и съумя да си върне водачеството в мача след 6-4.

Четвъртият сет стартира с пробив на Дрейпър, само че след това физическите му проблеми се усложниха доста и той се движеше доста мъчно по корта, а в сервиса му нямаше кой знае какъв брой мощ. От своя страна Надал стартира да излиза по-често на мрежата, като това му разреши да реализира два поредни пробива и да натрупа солидна преднина от 4-1. Дрейпър опита да се бори, само че задатъкът на неговия конкурент към този момент бе прекомерно сериозен и след топка в навън на британеца Надал оформи крайното 7-5, 2-6, 6-4, 6-1 след 3 часа и 41 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР