Australian Open, осминафиналМатео Беретини – Пабло Кареньо Буста 7-5 7-6(4)

...
Australian Open, осминафиналМатео Беретини – Пабло Кареньо Буста 7-5 7-6(4)
Коментари Харесай

Беретини вече е стигал до четвъртфинал на всеки турнир от Шлема


Australian Open, осминафинал
Матео Беретини – Пабло Кареньо Буста 7-5 7-6(4) 6-4


Матео Беретини се класира за четвъртфиналите на Australian Open – единственият шампионат от Големия шлем, на който не бе стигал до този стадий до момента. Световният №7 надигра със 7-5 7-6(4) 6-4 Пабло Кареньо Буста.

Макар и да продължи два часа и половина, за италианеца бе значимо успеха да пристигна в три сета след тежкия мач против Карлос Алкарас, който се реши в тайбрек в петия.

В идващия стадий от конкуренцията Матео ще се изправи против различен тенисист във феноменална форма – Гаел Монфис.

Любопитен е фактът, че Беретини се намира в серия от 20 следващи победи против всеки противник, друг от Новак Джокович, в шампионатите от Големия шлем от началото на 2021 до момента.

Миналата година той съумя да стигне единствено до четвърти кръг в Мелбърн, само че по този начин и не излезе на корта против Циципас поради травма:

„Беше тежко, само че ненапълно ми оказа помощ. Вярвам, че всичко, което ни се случва, се случва с причина и допускам, че отказването ме накара да искам още по-силно да се завърна бързо,“ разяснява той това през днешния ден на корта.

Матео означи 57 уинъра при единствено 27 непредизвикани неточности и впечатли за следващ път от началото на шампионата. На начален удар бе величествен – 77% вкаран първи сервис и 28 аса.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР