Australian Open, осминафиналДенис Шаповалов – Александър Зверев 6-3 7-6(5) 6-3

...
Australian Open, осминафиналДенис Шаповалов – Александър Зверев 6-3 7-6(5) 6-3
Коментари Харесай

Шаповалов елиминира Зверев и е на първи четвъртфинал в Мелбърн


Australian Open, осминафинал
Денис Шаповалов – Александър Зверев 6-3 7-6(5) 6-3


Александър Зверев изглеждаше плашещо в първите кръгове на Australian Open – стигна до осминафиналите без изгубен сет и сигурно бе считан за един от главните любимци за продобиване на шампионата. Но тогава срещна Шаповалов.

Днес не видяхме представянето на Саша от предходните стадии на конкуренцията и последните месеци на 2021 като в играта му имаше доста грешки. От другата страна на корта пък канадецът сподели превъзходен тенис.

Това е една от най-големите победи в кариерата на Шаповалов, който до момента не бе стигал до четвъртфиналите в Мелбърн – в този момент ще играе на този стадий, освен това против Рафаел Надал.

„Винаги е чест да играеш против Рафа. Играхме неотдавна в показателен шампионат – несъмнено, при напълно разнообразни условия. Винаги е занимателно и постоянно е борба против него. Ще е мъчно, само че сигурно ще се насладя на мача,“ сподели в изявлението си на корта едвам третият канадец, стигнал до този стадий от Australian Open.

Въпреки неубедителното си показване, международният №3 имаше своите шансове през днешния ден – още в откриващия гейм стигна до два брейкбола, само че не ги материализира. Изостана с пробив за 1-3, само че при 2-4 не бе надалеч от равнене.

И двамата не изиграха най-хубавия си мач на начален удар, като Зверев позволи 8 двойни неточности, а противникът му – цели 11. Голямата разлика обаче пристигна от преимуществото на канадецът в разиграванията.

Саша рядко печелеше точки без помощта на първия си сервис и това отвори благоприятни условия пред съперника му.

Във втория сет Шаповалов изоставаше с пробив, само че Зверев не съумя да затвори частта на собствен начален удар при 5-3. В тайбрека и двамата имаха възможностите си, само че канадецът играеше с по-добро въодушевление и съумя да се пребори за триумфа.

Ранен пробив реши третия сет и изхода на мача.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР