Australian Open, осминафиналАлизе Корне – Симона Халеп 6-4, 3-6, 6-4Даниел

...
Australian Open, осминафиналАлизе Корне – Симона Халеп 6-4, 3-6, 6-4Даниел
Коментари Харесай

Корне прекъсна серията на Халеп и e на първия си „мейджър“ 1/4-финал


Australian Open, осминафинал

Ализе Корне – Симона Халеп 6-4, 3-6, 6-4

Даниел Колинс – Елизе Мертенс 4-6, 6-4, 6-4

Ализе Корне доближи до четвъртфиналите на Australian Open след трисетов триумф над Симона Халеп. Французойката бе на път да допусне цялостен поврат, откакто загуби втория сет и изоставаше с 2-3 в третия, само че в последна сметка устоя на натиска на международната №15 и продължи сензационното си показване в шампионата, като по този метод прекъсна серията от осем следващи победи на Халеп и за пръв път в кариерата си ще играе на четвъртфинал на шампионат от Големия шлем.

В идната фаза международната №61 ще играе против Даниел Колинс, която отстрани Елизе Мертенс.

Корне започва доста по-добре и поведе с 3-1, само че след това Халеп върна пробива и възвърне равенството. Световната №61 обаче бързо си върна самодейността като завоюва идващото си подаване, а след това осъществя нов пробив за 5-3. Това се оказа повратният миг за изхода от първата частт и Корне запази преднината от два гейма, надделявайки с 6-4.

Втората част стартира по подобен метод, като Корне още веднъж проби за 3-1. Изглеждаше, че успеха ѝ е близо, само че Халеп имаше други проекти. Румънката усъвършенства доста началния си удар, както и придвижването си по корта, като това ѝ оказа помощ да наложи непостижимо за съперничката ѝ движение. Халеп изигра най-силния си интервал в мача и записа три поредни брейка, спечелвайки сета с 6-3.

Третият сет бе най-равностойният в мача, като първата опция за пробив се откри пред Халеп при 3-2, само че румънката пропусна положителната опция след несполучлив опит за къса топка и резултатът още веднъж бе подравнен. Това се оказа началото на мощна серия за Корне, която натрупа задатък от 5-3, след което стигна до два следващи мачбола. Халеп съумя да избегне заплахата и да понижи изоставането си, само че Корне още веднъж беше безупречна на сервис и победи с 6-4, 3-6, 6-4 след два часа и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР