Australian Open може да бъде принуден въведе изискване всички участници

...
Australian Open може да бъде принуден въведе изискване всички участници
Коментари Харесай

Australian Open може да бъде принуден да допуска само ваксинирани тенисисти

Australian Open може да бъде заставен вкара условие всички участници да са имунизирани преди началото на шампионата на 17 януари. Щатът Виктория, в който се намира домакинът на първия шампионат от Големия шлем Мелбърн, ще задължи 1.25 млн. чиновници да се имунизират преди излизането от локдаун.

В предварителния лист от петък попадат и професионалните спортисти. " Ако желаете да дойдете на работа и сте в този лист, би трябвало да имате най-малко първа ваксина до 15 октомври ", съобщи министър председателят на щата Даниел Андрюс.

Ако концепцията бъде въведена, това може да лиши шампионата от някои от най-големите имена. Водачът в международната класация и сегашен първенец от Australian Open Новак Джокович съобщи, че е срещу наложителната имунизация. Такава към момента не е въведена нито от Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП), нито от женската тенис асоциация (WTA). Сърбинът отхвърли да отговори на въпрос дали е имунизиран.

През август третият в ранглистата Стефанос Циципас съобщи, че ще се имунизира единствено в случай че това стане наложително изискване да взе участие в тенис шампионати.

Австралийският треньор Крейг О`Шонеси, който беше част от екипа на Джокович, сподели, че наложителното имунизиране е верен ход на " доста равнища ". " Решение на Новак е дали желае да се имунизира. Негов избор е и дали ще взе участие на Australian Open, в случай че имунизацията стане наложителна ", сподели О`Шонеси.

Според австралийския вестник The Age обаче условието няма да важи за тенисисти, както и за пътуващи в страната спортисти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР