Australian Open, финалЕлена Рибакина – Арина Сабаленка 6-4 3-6 4-6Арина

...
Australian Open, финалЕлена Рибакина – Арина Сабаленка 6-4 3-6 4-6Арина
Коментари Харесай

Дебютна титла от Шлема: Сабаленка спечели Australian Open


Australian Open, край
Елена Рибакина – Арина Сабаленка 6-4 3-6 4-6


Арина Сабаленка завоюва първата си купа в шампионатите от Големия шлем. На финала на Australian Open тя победи Елена Рибакина с 4-6 6-3 6-4. Така в дебютния си „ мейджър “ край, тенисистката от Беларус съумя да вдигне и трофея, а от понеделник офицално ще бъде №2 в международната класация.

Рибакина остава като първата тенисистка от 2001 година насам, която отстрани на Australian Open три шампионки от Големия шлем: Ига Швьонтек, Виктория Азаренка, Йелена Остапенко.
 australian open court

Шампионката от Уимбълдън стартира мача по допустимо най-хубавия за нея метод и проби за 2-1. Световната №25 пое надзор над бързите разигравания от главната линия, като остави усещане, че съперничката ѝ наподобява малко по-бавна в точките.

Въпреки че Сабаленка върна брейка и стигна до 4-4, не съумя да остане постоянна в подаванията си. Така Рибакина завоюва идващите два гейма и затвори първия сет – 6-4. За Арина това беше първи изгубен сет през 2023 година, откакто тя бе в серия от 20/20.

След почивката функциите обаче се размениха. Ретурите на тенисистката от Беларус станаха доста по-качествени и това незабавно даде резултат. Световната №5 проби за 3-1 и затвърди, а до края на сета караше Рибакина да би трябвало много да се бори за подаванията си. В деветия гейм Сабаленка сервираше за равнене на сетовете и се оправи – 6-3.

Така за първи път от началото на седмицата – и при мъжете, и при дамите, се стигна до съдбоносен сет. За последно това се случи в понеделник в срещата Рубльов – Руне.

В него и двете бяха в напредък, а това направи дуела още по-физически. Сабаленка проби първа в седмия гейм и затвърди за 5-3. При резултат 5-4 тя сервираше за купата и изпусна три шампионски точки, само че в последна сметка устоя на напрежението – 6-4.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР