Australian Open, четвърти кръгБен Шелтън – Джей Джей Улф 6-7(5),

...
Australian Open, четвърти кръгБен Шелтън – Джей Джей Улф 6-7(5),
Коментари Харесай

От дебют в Мелбърн до четвъртфинал: Бен Шелтън е голямата изненада на Australian Open


Australian Open, четвърти кръг
Бен Шелтън – Джей Джей Улф 6-7(5), 6-2, 6-7(4), 7-6(4), 6-2


В един изпълнен с изненади шампионат при мъжете най-голямата сигурно е обвързвана с името на Бен Шелтън. В дебюта си на Australian Open и при едвам второто си присъединяване в шампионат от Големия шлем 20-годишният американец доближи до четвъртфинал след втория си петсетов дуел в шампионата.

В борба на миналите през колежанското състезание тенисисти Шелтън победи Джей Джей Улф след 6-7(5), 6-2, 6-7(4), 7-6(4), 6-2.

В рамките на 3 часа и 51 минути огромният гений осъществя 64 уинъра, избави единствените две точки за пробив на противника си и на собствен ред осъществя четири брейка – по два във втория и в петия сет.

„ Това е фантазия. Благодаря на всички, които пристигнаха, вие сте най-хубавите “, сподели прочувственият победител, за който това бе втори следващ дуел на „ Джон Кейн Арена “ след триумфа над Алексей Попирин два дни по-рано.

„ Беше уморителен мач. Имаше доста промени на преимуществото по време на мача. Аз останах фокусиран върху това да бъда деятелен, да разгадавам на физиката си и да се боря. Бях самоуверен и свърших добра работа, състезавайки се на най-високо равнище в петия сет “, разяснява Шелтън, който преди година бе под №569 в света и към момента играеше в колежа за тима на Флорида.

Успехът над Улф му подсигурява дебют в топ 50 и късмет за сбъдване на още по-голяма фантазия в идващия кръг, в който ще срещне спечелилия от мача сред Томи Пол и Роберто Баутиста Агут.

Двубоят сред двамата американци бе доминиран от отличните им сервиси, изключително в първия, третия и четвъртия сет. В тях възможностите за пробив бяха рядко срещано събитие. Изключение направи втората част, в която равнището на Улф очевидно спадна.

Шелтън бе под голямо напрежение в тайбрека на четвъртия сет, само че съумя да употребява няколко неточности на противника, с цел да вкара мача в пети сет, в който и физическото му преимущество изпъкна и оказа помощ за огромния триумф.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР