Australian Open, четвъртфиналКаролина Плишкова – Магда Линет 3-6, 5-7Магда Линет

...
Australian Open, четвъртфиналКаролина Плишкова – Магда Линет 3-6, 5-7Магда Линет
Коментари Харесай

Линет триумфира над Плишкова за първия си „мейджър“ полуфинал


Australian Open, четвъртфинал

Каролина Плишкова – Магда Линет 3-6, 5-7

Магда Линет продължи сензационното си показване на Australian Open с двусетов триумф над Каролина Плишкова. Световната №45 инкасира пробив още в самото начало, само че след това взе самодейността и записа най-големия триумф в кариерата си. По този метод Линет стана третата полякиня, достигала до полуфинала в Мелбърн, след Ига Швьонтек (2022) и Агнешка Радванска (2014 и 2016).

Там нейна съперничка ще бъде Арина Сабаленка или Дона Векич.

Линет и Плишкова записаха идентичен брой асове (3) и уинъри (18), само че полякинята направи доста по-малко двойни (1-7) и непредизвикани неточности (16-36). Родената в Познан тенисистка завоюва 73% от точките си на първи сервис (29/40) и осъществя три от деветте си шанса за пробив (33%), до момента в който Плишкова оползотвори един то четирите си брейкпойнта (25%).

Двубоят стартира с пробив за Плишкова, който обаче се оказа единственият за чехкинята в днешния мач. Линет незабавно върна брейка, като след това все по-често изненадваше съперничката си с доста добре пласирани къси топки. Това ѝ оказа помощ да пробие сервиса на някогашната №1 за повторно и да поведе безапелационно с 5-2. Плишкова бе на път да върне интригата, като прекъсна серията на съперничката си и стигна до точка за пробив след превъзходен форхенд уинър, само че все пак Линет се възползва от опцията да сервира за сета и се наложи с 6-3.

В първите 10 гейма на втория сет никоя от съперничките не съумя да пробие, въпреки че Линет стигна до общо шест брейкпойнта при 2-2 и 3-3. Впоследствие обаче полякинята проби за 6-5 след две следващи двойни неточности на Плишкова, последвани от топка в навън при офанзива с форхенд. Световната №45 продължи да бъде доста солидна на сервис и затвърди пробива си, оформяйки крайното 6-3, 7-5 след 87 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР