Australian Open, четвъртфиналДаниел Колинс – Ализе Корне 7-5, 6-1Даниел Колинс

...
Australian Open, четвъртфиналДаниел Колинс – Ализе Корне 7-5, 6-1Даниел Колинс
Коментари Харесай

Колинс спря приказката на Корне за нов полуфинал в Мелбърн


Australian Open, четвъртфинал
Даниел Колинс – Ализе Корне 7-5, 6-1


Даниел Колинс е полуфиналистка на Australian Open за повторно в кариерата си. Три години след огромния си пробив, който бе точно в Мелбърн, американката още веднъж е на тази фаза след триумф със 7-5, 6-1 над Ализе Корне.

Французойката, която в 63-ото си присъединяване в шампионат от Големия шлем за първи път доближи до топ 8, нямаше сили да повтори триумфа от преди два дни против Симона Халеп.

Двукратната шампионка на американското колежанско състезание трябваше да заличава сет пасив в два от предходните си мачове, само че този път съумя да преодолее равностойната първа част преди да мине елементарно през втората част.

Очаквано американката бе по-агресивната на корта като осъществя 28 уинъра по отношение на 11 на съперничката си. Колинс имаше и 12 повече непредизвикани неточности, само че основна беше играта ѝ на първи сервис. На него тя загуби едвам три точки (28 от 31) и позволи едвам един пробив в целия дуел.

Колинс реализира първия пробив в мача след тежък 12-минутен гейм за 3-1, само че Корне продължи да се бори в сета. Тя върна пробива за 5-4, когато Колинс сервира за сета, след което щастлива интервенция на мрежата при форхенд ѝ донесе трети следващ гейм за 5-5.

Колинс взе доста бързо подаването си за 6-5, след което пропусна първите си два сетбола на сервис на Корне. Форхенд уинър ѝ донесе третата опция, при която французойката пресили форхенда си.

Краят на първата част се отрази много на началните минути на втората. Колинс поведе с 4-0, след което взе и подаването си за 5-0, отразявайки брейкбол.

Корне се измъкна в гейм с две равенства, с цел да се запише в резултата на втората част, само че след серия от превъзходни форхенд уинъри Колинс ги подсигурява втори полуфинал на Australian Open след този през 2019-а.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР