Australian Open, четвъртфиналАндрей Рубльов – Новак Джокович1-6, 2-6, 4-6Новак Джокович

...
Australian Open, четвъртфиналАндрей Рубльов – Новак Джокович1-6, 2-6, 4-6Новак Джокович
Коментари Харесай

Джокович мина и през Рубльов и изравни рекорд на Агаси


Australian Open, четвъртфинал

Андрей Рубльов – Новак Джокович 1-6, 2-6, 4-6

Новак Джокович направи нова крачка към десетата си купа на Australian Open. Сърбинът записа втора поредна чиста победа, надделявайки над петия в схемата Андрей Рубльов. Джокович и през днешния ден бе доста съсредоточен и акуратен, до момента в който неговият конкурент на няколко пъти загуби хладнокръвие във значими моменти и това бе един от главните фактори за изхода от дуела, който изведе Джокера до неговия 44-ти полуфинал на Големия шлем и десети на Australian Open, като към момента няма загуба на тази фаза в Мелбърн.

След днешния успех Джокович е доста покрай още едно върхово достижение на обичания си шампионат. Сръбският тенисист записа 26-а поредна победа в Мелбърн, като по този метод изравни върха на Андре Агаси.

Джокович бе доста нападателен на ретур още през цялото време и съумя да сложи Рубльов под съществено напрежение. Руснакът избави точка за пробив при първото си подаване, само че в четвъртия гейм позволи двойна неточност на брейкпойнт. При идващото си подаване Джокович сподели известни съмнения, допускайки равнене от 30-0, само че в последна сметка завърши гейма с ас, затвърждавайки пробива за 4-1.

Опонент на Джокович на идния полуфинал ще бъде международният №35 Томи Пол, който по-рано през днешния ден отстрани Бен Шелтън.

В шестия гейм Рубльов избави още две точки за пробив след отлична композиция „ сервис-форхенд “, последвана от ретур в навън на Джокович. Впоследствие сърбинът пропусна още два брейкпойнта, преди в последна сметка да реализира задачата си и да запише втри следващ пробив след отлично построена офанзива, приключила с праволинеен форхенд по диагонала.

Световният №5 се озова в сложна обстановка, откакто позволи поврат от 30-15 в седмия гейм. Джокович първ изпрати топката в навън, улучвайки я с рамката на ракетата при опит за игра с бекхенд, след което не откри рамките на корта при офанзива с форхенд. Това даде на Рубльов първата му точка за пробив в мача, която обаче бе избавена с ас, а малко по-късно Джокович отрази втори брейкпойнт след ретур в навън на руснака.

Рекордьорът по трофеи в шампионата показва изумителна игра в отбрана и изчакваше търпеливо моментите за контраофанзива, стигайки до сетбол след превъзходен минаващ бекхенд по диагонала. Джокович не пропусна шанса си приключи сета с невъзмутима офанзива при мрежата, надделявайки с 6-1.

По време на почивката сърбинът организира къс диалог със съдията, в който изрази недоволството си от държанието на един от феновете на Rod Laver Arena. „ От началото на мача непрекъснато ме наскърбява и приказва нелепости, изключително преди значимите точки. Направи го към този момент три пъти. Обърни внимание, тъй като това не може да продължава “.

В началото на втория сет офанзивите на Рубльов станаха доста по-прецизни, като в това време руснакът стартира да излиза по-често наоколо до мрежата. Първоначално това затрудни Джокович, само че след това сърбинът се приспособява към играта на съперника си и в петия гейм съумя да пробие сервиса на международния №6. Рубльов имаше две благоприятни условия незабавно да върне пробива след ретур в навън и бекхенд в мрежата на сръбския тенисист, само че той реагира с отличен сервис, последван от доста добра офанзива с форхенд от вътрешността на корта. В последна сметка Джокович затвърди брейка и направи резултата 4-2 в своя изгода.

Рубльов продължи да губи самообладание и да изпуска нервите си във значимите моменти, като Джокович се възползва оптимално от това, стремейки се към по-дълги разигравания. Руснакът за следващ път се пречупи под напрежението и на процедура подари идващия пробив на съперника си, като при 40-40 позволи поредно непредизвикана и двойна неточност.

Джокович бе на път да завърши втората част без изключително напрежение, стигайки до два следващи сетбола, само че те бяха избавени от Рубльов след доста добра офанзива с бекхенд от главната линия, последвана от форхенд уинър по диагонала. Пред руснака се откри опция за пробив, която обаче неговият конкурент отрази с съвършен бекхенд от вътрешността на корта.

Директна точка от сервис даде трети сетпойнт на Джокович, само че той също не бе осъществен. Рубльов избави още един сетбол с форхенд уинър по правата, само че Джокера продължи да упорства и в последна сметка затвори втората част след ретур в навън на руснака, надделявайки с 6-2.

Световният №5 бе на път дефинитивно да убие интригата, стигайки до два следващи брейкпойнта още при започване на третия сет. Те обаче бяха избавени от Рубльов след минаващ форхенд, последван от ас. Джокович обаче стигна до нов късмет, който бе осъществен след воле в навън на руснака. Сърбинът продължи да бъде безукорен при подаванията си и усили задатъка си на 2-0 след още едно безапелационно извоювано подаване.

Бекхенд в навън на Рубльов даде на съперника му късмет за нов пробив, само че този път руснакът съумя да избегне заплахата и понижи изоставането си в сета. Джокович обаче продължи да бъде непреклонен на сервис и до края на мача не разреши на руснака да стигне до нов брейкпойнт. Двубоят завърши с следващата непредизвикана неточност на Рубльов, който изпрати форхенд в мрежата и по този метод рекордьорът по трофеи в шампионата победи с 6-1, 6-2, 6-4 след 2 часа и 3 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР