Аурубис“ (Aurubis AG) ще инвестира 120 млн. евро (235 млн.

...
Аурубис“ (Aurubis AG) ще инвестира 120 млн. евро (235 млн.
Коментари Харесай

Аурубис се готви да направи най-мащабната си инвестиция у нас

Аурубис “ (Aurubis AG) ще влага 120 млн. евро (235 млн. лева.) в производството на рафинирана мед в България. Проектът е най-мащабната инвестиция в страната след влизането на Групата през 2008 година Инвестицията, която ще бъде финансирана със лични средства беше утвърдена от Надзорния съвет на „ Аурубис “ (Aurubis AG). Тя е предназначена  за уголемение на рафинерията за катодна мед в завода на Групата до Пирдоп и Златица, България, оповестиха от компанията.

Разширението ще разреши на „ Аурубис “ да създава към 340 000 тона катодна мед годишно, което подхожда на нарастване от към 50%. Очакваният годишен резултат върху оперативната облага (EBITDA) е 30 млн. евро след въвеждането в употреба през втората половина на 2026 година

Глобални трендове като енергийния преход, е-мобилността и дигитализацията дефинират непрекъснатия растеж в търсенето на рафинирана мед. Чрез разширение на индустриалния потенциал „ Аурубис “ влага в разрастващ се пазар и дава още един принос за стимулиране на нововъведенията и софтуерния прогрес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР