Аун Сан Су Чжи Ръководителката на Мианма Аун Сан Су

...
Аун Сан Су Чжи Ръководителката на Мианма Аун Сан Су
Коментари Харесай

Заради кризата с рохингите Аун Сан Су Чжи се отказа да говори пред ООН


Аун Сан Су Чжи

Ръководителката на Мианма Аун Сан Су Чжи анулира присъединяване си в сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации. Това съобщи нейният представител в подтекста на интернационалните рецензии против страната във връзка рецесията с рохингите, съобщи Франс прес.

Зау Хтай приказва пред Агенция Франс Прес часове преди Съветът за сигурност да дискутира по отношение на тази рецесия при закрити порти, отбелязва организацията.

Върховният комисар на Организация на обединените нации за човешките права Зеид Раад ал Хусейн разкритикува в понеделник Мианма за осъществяването на " жестока военна интервенция " против рохингите, която назова " христоматиен образец за етническо пречистване ".

Миналата година Аун Сан Су Чжи, лауреат на нобелова премия за мир, която в действителност управлява държавното управление в Мианма от април 2015 година, даде обещание от трибуната на Общото заседание да поддържа правата на това мюсюлманско малцинство. Тя увери, че " ще се опълчва твърдо на предразсъдъците и нетолерантността ", че ще се бори за човешките права и настоя " интернационалната общественост да прояви схващане и градивен метод " към казуса, припомня Агенция Франс Прес.

Откакто на 25 август избухна насилието в Мианма, над 370 000 рохинги от страната са избягали в Бангладеш, с цел да се спасят. Там обаче ги считат за незаконни мигранти, а без документи за идентичност те нямат достъп до здравна помощ, обучение и до трудовия пазар.

По-рано Аун Сан Су Чжи съобщи, че международните медии " всеобщо дезинформират " за събитията в страната й и популяризират " огромен брой подправени фотоси, направени отвън рамките на Мианма " за " да основат проблеми сред другите общности, действайки в полза на терористите ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР