Аукционна къща Кристис обяви, че предлага на търг през май

...
Аукционна къща Кристис обяви, че предлага на търг през май
Коментари Харесай

Продават култов портрет на Мерилин Монро за рекордна сума

Аукционна къща " Кристис " разгласи, че предлага на търг през май известния портрет на Мерилин Монро от Анди Уорхол при първична цена от 200 милиона щатски $, което ще трансформира творбата в най-скъпото произведение на изкуството на 20-ти век, продавано на търг, заяви Агенция Франс Прес.

Портретът, рисуван от Анди Уорхол през 1964 година, " е най-значимата картина на 20-и век, която ще бъде продадена на търг ", се показва в прессъобщението на аукционната къща, предава Българска телеграфна агенция.

Представители на компанията оповестиха на конференция, че фамозният портрет на Мерилин Монро принадлежи на фондацията на Томас и Дорис Аман от Цюрих, Швейцария, която ще подари приходите от продажбата за " възстановяване на живота на децата по света посредством здравни и просветителни стратегии ".

Абсолютният връх, подложен при продажба на произведение на изкуството на търг, се държи от " Спасителят на света " на Леонардо да Винчи, продадена на търг на " Кристис " в Ню Йорк през ноември 2017 година за 450,3 милиона щатски $, сочат данни от ранглиста на Агенция Франс Прес.

" Жените на Алжир " на Пабло Пикасо държи върха за произведения от 20-и век. Тя бе продадена през май 2015 година на търг на " Кристис " за 179,4 милиона щатски $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР