АУГУСТА, Мейн (АП) — Мейн ще стане 27-ият щат, който

...
АУГУСТА, Мейн (АП) — Мейн ще стане 27-ият щат, който
Коментари Харесай

Мейн ще стане 27-ият щат, който забранява паравоенното обучение съгласно законопроект, приет от Камарата на представителите

АУГУСТА, Мейн (АП) — Мейн ще стане 27-ият щат, който не разрешава паравоенното образование, според законопроект, който Камарата одобри с малко в сряда.

Предложението, предопределено да блокира групи, надяващи се да основат цивилен безредици, беше признато с 66-60. Тя беше спонсорирана от представителя на Демократическата партия Лори Ошър от Ороно.

Мярката идва след повишаването на обществените демонстрации на бели националистически групи в щата. Поддръжниците, в това число Ошер, споделиха, че това ще попречи на групи да се провеждат за тероризиране на маргинализирани групи.

Републиканците в щата и някои бранители на правата върху оръжията се оповестиха срещу предлагането. Някои твърдяха по време на обществено чуване, че то нарушава 2-рата корекция и ще попречи на групите да се научат на самоотбрана.

Предложението към момента се нуждае от поддръжката на Сената на Мейн. Ако бъде признато, Мейн ще стане 27-ият щат, който има такава мярка, съгласно Джейкъб Глик, политически съв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР