Аугсбург се наложи над Борусия Мьонхенгладбах с 2:1 на Борусия

...
Аугсбург се наложи над Борусия Мьонхенгладбах с 2:1 на Борусия
Коментари Харесай

Аугсбург триумфира след обрат над Гладбах в Бундеслигата

Аугсбург се наложи над Борусия Мьонхенгладбах с 2:1 на „ Борусия Парк “ в мач от 18-ия кръг на немската Бундеслига. Джордан Сибатчу даде задатък на „ жребчетата “ в 26-ата минута, само че баварците проведоха 4-минутен блицкриг при започване на второто полувреме и след головете на Филип Тиц и Арне Енгелс, Аугсбург се поздрави с крайния триумф. След този триумф Аугсбург към този момент има 21 точки в актива си, като си изкачва до 10-то място в Бундеслигата, до момента в който Гладбах е на 12-а позиция с 20 пункта.

Аугсбург стартира по-активно в първите минути от дуела. Рубен Варгас можеше да даде задатък на баварците в 13-ата минута, когато се извиси, с цел да засече центриране в наказателното поле на Гладбах. Мориц Николас обаче направи удивително избавяне и отрази.

Борусия Мьонхенгладбах съумя да излезе напред в резултата в 26-ата минута, когато след центриране от корнер Фин Дамен излезе неразчетено и топката се озова в краката на Алесан Плеа. Французинът центрира на втора греда, където Джордан Сибатчу засече в мрежата.

Аугсбург стартира стремително второто полувреме, като съумя да изравни с гол от съблекалнята. След по-малко от 120 секунди след началото на втората част, Кевин Мбабу бе изведен по десния фланг, а швейцарският национал незабавно центрира към точката за осъществяване на дузпа, където Филип Тиц надскочи персоналния си надзирател и осъществя.

Блицкригът на Аугсбург продължи и в 51-вата минута гостите стигнаха до цялостния поврат. Филип Тиц получи топката в наказателното поле на „ жребчетата “ и отклони технично с пета за Рубен Варгас, който даде топката за Арне Енгелс, чийто мощен удар порази задачата.

Аугсбург съумя ловко да затвори мача и да се поздрави с крайния триумф.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР