Аугсбург победи Майнц с 2:0 в мач от 31-ия кръг

...
Аугсбург победи Майнц с 2:0 в мач от 31-ия кръг
Коментари Харесай

Майнц остава опасно близо до изпадане след баварска загуба

Аугсбург победи Майнц с 2:0 в мач от 31-ия кръг на Бундеслига. и по този метод баварците усложниха обстановката на днешния си противник, който остава съществено забъркан в битката за оцеляване.

Само че на „ WWK Arena” гостите от Майнц нямаха никакви причини и единствено шансът и положителните вратарски изяви на Рене Адлер ги избавиха от много по-сериозна загуба.

Капитанът Алфред Финбогасон бе над всички в дуела, подавайки за първия и реализирайки втория гол за триумфа.

В 29-ата минута исландската звезда на Аугсбург пое топката след бърза контра, превъзходно увлече трима играчи на противника и центрира към Михаел Грегорич, който размина Жан-Филип Гбамин и пусна около Адлер.

И през второто полувреме домакините продължиха да бъдат по-добрият тим на терена, само че минималният пасив в края на мача даде очаквания на Майнц да се бори за точката. Дори и Рене Адлер се втурна в предни позиции, а по този начин се стигна до центриране към Финбогасон, който осъществя в опразнената врата.

В класирането Аугсбург е на 11-о място с 40 точки, а Майнц е 15-и с 30. Толкова има и отборът на Фрайбург, който все още е на мястото, даващо право на присъединяване в плейаут за оставане в Бундеслигата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР