Аудито, в което се вози главата на най-голямата епархия у

...
Аудито, в което се вози главата на най-голямата епархия у
Коментари Харесай

Митрополит Николай продължава да гази закона със синя лампа

„ Аудито, в което се вози главата на най-голямата епархия у нас Николай Пловдивски, продължава да има устройство, предопределено за придвижване на коли със специфичен режим на обзорното стъкло. Режим, какъвто колата на пловдивската митрополия няма. Това разкриха обективът от пловдивския уебсайт podtepeto.com. Владиката продължава да нарушава закона и явно на никого не му пука.

Вчера той бе докаран с представителното Ауди на епархията пред Общински съвет. Николай Пловдивски излезе с поддръжката на други духовници от автомобила и с патерици се насочи към пленарната зала, с цел да открие тържественото съвещание, обвързвано със 150-годишнината от издаването на султанския ферман за основаване на Българската екзархия. Лъскавото возило спря на метър от няколко служители на реда, които за следващ път не видяха очевадното закононарушение- синята лампа на обзорното стъкло, каквато кола без специфичен режим не може да има.

През лятото шефът на пловдивската полиция старши-комисар Йордан Рогачев назначи инспекция и разгласи, че когато тя завърши ще има информация. Това той самичък съобщи на 9 септември. Обявени резултати до през днешния ден няма, а синята лампа си стои.

Преди това, на 20 август, от ОД на Министерство на вътрешните работи дадоха отговор, че са направили инспекция, която открила, че фактически Аудито със специфична синя лампа, се употребява от Пловдивска Света Митрополия, само че към датата на провеждането ѝ то се намирало отвън територията на града. „ Предстои при завръщането му да бъде изработен оглед, с цел да се обясни дали в реалност устройството на таблото е такова, което е предопределено за придвижване със специфичен режим, както и мотивът за слагането му ”, се споделяше в отговор на Министерство на вътрешните работи тогава.

Пак на база обява на podtepeto от пловдивската полиция припомниха, че според член 34, алинея 3 от Закона за придвижване по пътищата специфичен режим на придвижване употребяват моторните транспортни средства на: Спешна здравна помощ, Държавна организация „ Национална сигурност “, основните и регионалните дирекции на Министерството на вътрешните работи, Народно заседание, Национална работа за защита, Главна дирекция „ Охрана “ и Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ на Министерството на правораздаването, Бюрото по отбрана при основния прокурор, работа „ Военна полиция “ към министъра на защитата, военнополицейските формирования от Българската войска, други служби на Министерството на вътрешните работи, избрани от министъра на вътрешните работи, Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, избрани от изпълнителния шеф за реализиране на надзор, Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество при реализиране на оперативно-издирвателна активност, Националното тол ръководство при Агенция „ Пътна инфраструктура “, избрани от ръководителя на управителния съвет на организацията, и структури на Държавната комисия по сигурността на информацията, избрани от ръководителя на комисията.

Очевидно инспекция или не е имало, или полицията си е затворила очите.  Затвори си ги и през вчерашния ден. Защото профилираната светлинна сигнализация продължава и очевидно ще продължи да стои на автомобила на Николай Пловдивски, а той, съгласно самото Министерство на вътрешните работи, по този начин нарушава Закона за придвижване по пътищата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР