Аудио устройството уокмен, разработено от Сони, съществува и днес, макар

...
Аудио устройството уокмен, разработено от Сони, съществува и днес, макар
Коментари Харесай

Помните ли това? Уокменът стана на 40 години!

Аудио устройството уокмен, създадено от " Сони ", съществува и през днешния ден, въпреки че е с неразпознаваем външен тип спрямо първите му мостри - припомня смарт телефон с тактилен екран, памет и безжична връзка, съобщи Франс прес.
 
Първият модел уокмен - TPS-L2, се появява на пазара през 1979 година и включва доста механични елементи.
 уокмен iStock/Getty Images
" Произведен бе с толкоз огромна точност, че се питах дали ще можем да го създадем още веднъж в бъдеще ", довери инженерът Хироаки Сато.
 
Той е проектирал нови модели уокмени и гледа с носталгия на старите, които са показани в галерия в Токио във връзка 40-годишнината от появяването на устройството на пазара.-->
 уокмен iStock/Getty Images
" Когато първият модел уокмен бе пуснат в продажба, учех в лицей и нямах задоволително пари, с цел да го купя ", си напомни Сато.
 
Днес въпросният модел е като антика, с място за слагане на касета, клавиатура и бутони, които се натискат.
 уокмен iStock/Getty Images
Но за остарял модел уокмен, показан като нов и необработен, бяха платени 1,3 милиона йени (11 000 евро), т.е. близо 40 пъти по-голяма сума от едновремешната му цена.
 
" Не считам, че сегашните уокмени ще могат да се употребяват след 40 години. Аудио файл форматите ще са разнообразни, а презареждащите акумулатори - неоткриваеми ", означи инженерът.
 уокмен iStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР