Audi започва да въвежда нова система в наименованията на моделите

...
Audi започва да въвежда нова система в наименованията на моделите
Коментари Харесай

Audi прекръства гамата си

Audi стартира да вкарва нова система в наименованията на моделите си. Към към този момент познатата писмен знак и цифра ще бъде прибавен числов показател, който ще отбелязва мощността по сходство на гамата в Китай.

Първият модел, върху който ще бъде приложена новата номенклатура, ще стане A8. Към съществуващите плъгини за типа на мотора TFSI, TDI, g-tron и e-tron ще бъде прибавяни числата 30 (за модификациите с мощ от 110 до 130 к.с.), 45 (от 230 до 252 к.с.) е 70 (над 544 к.с.).

С увеличението на мощността ще пораства и двуцифреният показател, като стъпката е 5. Така да вземем за пример A8 с 3.0-литров турбодизел (285 к.с.) ще се назовава A8 50 TDI quattro, а с 3.0-литров бензинов мотор (340 к.с.) - А8 55 TFSI quattro. Модификациите S и RS няма да бъдат наранени от смяната.

Audi възнамерява да преименува цялата си моделна гама до идващото лято. "Работният размер става все по-маловажен за клиентите ни при оценката на мощността и динамичността на автомобила ", изясняват потребността от новата система от Инголщад.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР