Audi трябваше да представят електрическата версия на Q6 още през

...
Audi трябваше да представят електрическата версия на Q6 още през
Коментари Харесай

Audi задава нов стандарт с Q6 e-tron

Audi трябваше да показват електрическата версия на Q6 още през предходната година, само че тогава взеха решение да отсрочат премиерата за март месец тази година.
 Новото Porsche Macan - електрифицирано и по-добро с двете си версии Macan 4 и Macan Turbo
Новото Porsche Macan - електрифицирано и с 630 к.с.

Ето какво знаем за Macan 4 и Macan Turbo

Е, дългото очакване завърши и най-накрая немците демонстрираха новите Q6 e-tron и SQ6 e-tron. Както знаехме и преди, новата електрическа кола на Audi ще използва платформата Premium Platform Electric (PPE), която е създадена взаимно с Porsche и се употребява от електрическия Macan.

Важно е да се посочи, че Q6 e-tron и SQ6 e-tron обаче ще се разграничават от Macan чисто механично, тъй като Audi залагат на индукционен променливотоков мотор начело и синхронен променливотоков мотор с непрекъснат магнит откъм гърба. Докато Porsche Macan употребява мотори с непрекъснат магнит и начело, и откъм гърба.
 Снимка 657932

Дизайнът на екстериора не крие изненади като той е типичният за - изтънчен, само че в това време атлетичен и прелъстителен. Като размери е напълно малко по-голям от Tesla Model Y да вземем за пример, като усещане вършат огромното междуосие (2899 милиметра) на автомобила и добре изимитираната предна решетка.
 Audi Q6 e-tron и какво знаем за електрическия автомобил преди представянето му
Какво знаем за новото електрическо Audi Q6

Ще надмине ли електрическото Q6 упованията ни

Софтуерен модул в един от петте компютъра в Q6 e-tron прави допустимо електрическият автомобил на Audi да има първия в света деен дигитален светлинен автограф, споделят от компанията. Отзад са използвани OLED светлини от второ потомство, които разполагат с общо шест панела с цели 360 сегмента.
 Снимка 657935

Те генерират изображение на всеки 10 милисекунди, с помощта на особено създаден логаритъм. За предните светлини активният дигитален светлинен автограф се основава посредством взаимоотношението на логаритъма с дванадесет сегмента.
 Снимка 657926

От Audi настояват, че са извели функционалностите за сигурност на ново равнище. Системата за разкриване на непосредственост, която към този момент е позната от други модели на компанията, включва информационна светлина. Тя предизвестява останалите участници в придвижването за места на катастрофи и повреди.
 Снимка 657934

В интериора прави усещане, че са използвани много устойчиви материали, кормилото е правоъгълен и таблото е с ново оформление. И двата екрана са OLED, като този пред водачът е закривен и 11,9-инчов. Централната информационно-развлекателна система е с 14,5-инчов екран, като има алтернатива да се добави трети пред пасажера, който да бъде 10,9-инчов.

Опционалният сензорен екран може да възпроизвежда видеоклипове, само че е блокиран от изгледа на лидера, до момента в който автомобилът е в придвижване, с цел да се избегне разпръскване. Интересното е, че софтуерът, който задвижва екраните е нов, само че е основан на Android., написа Car and Driver.
 Снимка 657930

Новото Audi Q6 e-tron разполага с ново гласово ръководство с изкуствен интелект, което научава желанията на лидера. Също по този начин има head-up екран, включващ навигация с добавена действителност.

Багажникът е с потенциал от 526 литра, като със сгънати задни седалки се усилва до 1529 литра. Докато под предния похлупак има място за багаж, което е с потенциал от 64 литра.
 Снимка 657929

Q6 e-tron и SQ6 e-tron ще се оферират единствено с два електромотора и задвижване на четирите колела. Q6 e-tron ще разполага с 422 к.с., до момента в който SQ6 e-tron ще е по-мощен, несъмнено - 483 к.с.

Новият електромобил на Audi ще разполага със 100 kWh батерия, която ще осигури пробег от около 625 км. 5.9 секунди ще са нужни на Audi Q6 e-tron, с цел да развие от 0 до 100 км/ч., до момента в който на SQ6 e-tron за това упражнение ще са му нужни само 4.3 секунди.
 Снимка 657928

Максималната скорост на двете версии са респективно 210 и 230 км/ч. Впечатляващото е, че на при бързо зареждане единствено за 10 минути новото Audi Q6 e-tron ще се сбодива с към 255 км. пробег. А от 10 до 80% ще лишава единствено 21 минути.

Колкото до цената, Audi Q6 e-tron е към този момент разполагаем за поръчки и цените стартират от 74 700 евро . Докато Audi SQ6 e-tron стартира от 93 800 евро , като доставките ще стартират от третото тримесечие на 2024 година
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР