Ауди ще търси да наеме пилот по развитието преди края

...
Ауди ще търси да наеме пилот по развитието преди края
Коментари Харесай

Ауди търси пилот по развитието през 2023

Ауди ще търси да наеме водач по развиването преди края на сезон 2023 във Формула 1, като това беше оповестено от основния изпълнителен шеф на компанията, която извършва програмата на марката, Адам Бейкър.

До влизането на Ауди във Формула 1 компанията ще придобие мажоритарния пакет акции в Заубер и през 2026 марката ще дебютира със фабричен тим и лична задвижваща система.

„ Разбира се, ще е добре в случай че за Ауди кара немски водач, само че решаващо за нас ще е представянето им на пистата, а не националността им – изясни Бейкър пред ДПА. – Но до избора ни на титулярни водачи за 2026 има доста време, преди този момент ще ни би трябвало водач по развиването и това би трябвало да стане преди края на 2023. Виждате, че във Формула 1 още никой не разяснява какъв ще е пазарът на водачи за сезон 2024, тъй че е мъчно да се каже какво ще стане за 2026. ”
 Ауди може да доставя мотори на други тимове Ауди може да доставя мотори на други тимове
Бейкър посочи, че водачът по развиването ще е реалност през третото тримесечие на годината, като той ще оказва помощ в работата по задвижващата системата и ще работи на симулатора в Нойбург.
 В Ауди желаят победи през 2028 В Ауди желаят победи през 2028
Заубер към този момент си обезпечи Андреас Зайдъл, който напусна Макларън и стана основен изпълнителен шеф на швейцарския отбор, а в този момент Ауди наема инженери за подразделението, което ще прави задвижващите системи, като до края на 2023 година там би трябвало да работят към 300 индивида.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР