Audi Q8 E-Tron и E-Tron Sportback за 2024 г. са

...
Audi Q8 E-Tron и E-Tron Sportback за 2024 г. са
Коментари Харесай

2024 Audi Q8 E-Tron

Audi Q8 E-Tron и E-Tron Sportback за 2024 година са обновени версии (с нови имена) на батерийно-електрическия SUV и " купе SUV ", които немската първокласна марка продава надлежно от 2019 и 2020 година Те освен са с изменен челен дизайн, само че и получават батерия с по-голям потенциал, която обезпечава доста увеличение на пробега - в това число една версия, която се чака да премине решаващата граница от 480 км.

Времето на електрическите транспортни средства тече бързо и Tesla е продала към половината от към 2 милиона напълно електрически транспортни средства, които се движат по пътищата на Съединени американски щати. Audi закъсня с появяването на електрическите автомобили, като за първи път предложи SUV E-Tron за моделната 2019 година, а доста дългогодишни притежатели купиха първия си електрически автомобил с дълъг пробег от Tesla, когато Audi нямаше електрически автомобили за продажба. Продажбите на Tesla в Съединени американски щати към този момент надвишават тези на цялата гама на Audi.

Актуализираната спогодба на Audi за именуване на нейните SUV (гамата " Q " ) и седани (гамата " A " ) дава четни номера на електрическите транспортни средства, до момента в който моделите с мотор с вътрешно горене (ДВГ) получават нечетни номера. Така че електрическият SUV с максимален пробег, прочут преди като " E-Tron ", в този момент е Q8 E-Tron. Има единствено един проблем: в гамата към този момент има Q8 с ДВГ, който ще съществува дружно с Q8 E-Tron в прорез с новата спогодба за назоваване.

 width=

За да се съчетаят двата разнообразни автомобила в една линия, електрическият Q8 има актуализирана предница, която повтаря тази на бензиновата версия. Това значи, че тя има избрана решетъчна шарка с по-дълбок релеф, в черно или в цвета на каросерията, която може да мине за решетка на автомобил с вътрешно горене. Плоският сребрист заграждащ панел на по-ранния E-Tron подсказваше за електрическото му задвижване, само че наподобява това към този момент не е задачата.

Както и преди, всички модели се оферират с пневматично окачване и адаптивни амортисьори, които се оправят добре с множеството пътни условия. Единственото недоволство беше, че по време на пътуването по някои от двулентовите горски пътища се наблюдаваше леко поднасяне и наклоняване на каросерията. Q8 E-Tron задвижва по дифолт задните си колела, като предният мотор се включва (по-бързо, съгласно Audi), когато е належащо за възстановяване на сцеплението или работата в завой.

Ускорението от батерията с по-голям потенциал остава същото - 5,6 секунди за постигане на 100 км/ч. Audi остава настрани от избухливото ускоряване, предлагано от Tesla. Предният и задният мотор се комбинират, с цел да произведат 355 к.с. и 414 Нм въртящ миг, който нараства до 402 к.с. и 490 Нм в спортния режим на превключвателя.

Източник: motorauthority
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР