Audi призна, че нови 60 000 автомобила от моделите A6

...
Audi призна, че нови 60 000 автомобила от моделите A6
Коментари Харесай

Audi спря доставките заради нов скандал с емисиите

Audi призна, че нови 60 000 автомобила от моделите A6 и A7 с дизелови мотори имат програмен продукт, който показва занижени резултати за нездравословните излъчвания по време на проби. През предходната година дъщерната на Volkswagen компания изтегли други 850 000 авгомобила.

Германското транспортно министерство към този момент е почнало публично следствие по казуса, а Audi съобщи, че ще предложи софтуерни обновления на притежателите, които към този момент са закупили А6 или А7 с V6 TDI. Спрени са доставките до дилърите на колите от тези модели със засегнатите мотори.

Преди три години Volkswagen призна, че близо 600 хиляди коли, продадени в Съединени американски щати, имат устройства, които разрешават на автомобила да се показа надалеч по-добре на тестванията за нездравословни излъчвания. В последна сметка стана ясно, че над 11 милиона дизелови коли имат програмен продукт, който разпознава дали сега се организира тест.

В действителна среда равнищата на нездравословните излъчвания могат да са до 40 пъти по-високи от тези в лабораторни условия.

Миналата седмица щатски прокурори обявиха, че някогашният началник Мартин Винтеркон освен е знаел напълно за измамата, само че е наредил тя да продължи да бъде покривана.

Междувременно, в настрана известие от Audi обявиха, че възнамеряват да продават по 800 хиляди електрически автомобила до 2025 година. Премиум марката ще предлага над 20 модела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР