Audi потвърди появилите се наскоро слухове, че готви промяна в

...
Audi потвърди появилите се наскоро слухове, че готви промяна в
Коментари Харесай

Автомобилите Audi A4 стават A5, а A6 – A7

Audi удостовери появилите се неотдавна клюки, че готви смяна в означенията на моделите си. Популярното A4 ще вземе означението A5, а пък идващото потомство A6 ще стане A7. Идеята е в бъдеще нечетните цифри (A5 и A7 засега) да се употребяват за коли с ДВГ, а четните (първоначално единствено A4 и A6) – за електрически автомобили. 
Прочетете още
Това значи, че идващите A4 и A6 ще бъдат напълно електрически, до момента в който познатите ни сега A4 и A6 седан и комби с ДВГ ще носят означението A5 и A7, до момента употребявани единствено за купетата. По всяка възможност ще има A5/A7 седан, комби и купе, евентуално с означенията A5/A7 Sedan, Avant и Coupe/Sportback.

По същия метод новите S4 и RS 4 ще носят означението S5 и RS 5, а паметното комби RS 6 очевидно ще се споделя RS 7. Вероятно ще има RS 7 Avant и RS 7 Sportback, с цел да се разграничи наследника на това, което в този момент познаваме като RS 6 от наследника на настоящото RS 7.

Mercedes и BMW подходиха друго с кръщаването на електрическите си модели. BMW въведи означенията i, като да вземем за пример Серия 7 се предлага и като i7, а електрическите X1 и X3 станаха просто iX1 и iX3. Mercedes пък обособи обособена гама EQ, само че още веднъж внедри означенията на електрическите модели в номенклатурата, употребена и преди: да вземем за пример S-класата на ток е EQS, а бъдещата Е-класа на ток ще е EQE.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР