Audi, както и останалите производители на автомобили, виждат бъдещето електрическо(снимка:

...
Audi, както и останалите производители на автомобили, виждат бъдещето електрическо(снимка:
Коментари Харесай

Audi се отказва ДВГ колите до 10-15 години


Audi, както и останалите производители на коли, виждат бъдещето електрическо
(снимка: CC0 Public Domain)

Audi възнамерява да се откаже изцяло от производството на коли с мотори с вътрешно горене (ДВГ ) в околните 10-15 години, стана ясно по-рано този месец от изказване на ръководителя на концерна Маркус Дюсман пред немска медия.

Компанията има вяра, че в бъдеще електрическите коли ще получават все по-голяма известност. Различни се базират на изявление на Маркус Дюсман за WirtschaftsWoche, в което мениджърът споделя, че опазването на околната среда върви ръка за ръка с икономическия триумф.
още по тематиката
Audi не е единствената компания, която през идващите петнадесет години ще премине към произвеждане извънредно на електрически автомобили. Японската възнамерява да спре продажбите на ДВГ коли в Китай след пет години, а английската Aston Martin чака 20% от облагите ѝ да идват от електрически коли към 2024 година

Шведският производител влага в личен дизайн и разработка на електрически мотори, с цел да създава чисто електрически коли в близко бъдеще. Базираната в Обединеното кралство Bentley разгласи проект за развиване, според който компанията ще премине изцяло към електрически коли до 2030 година

Правителствата на разнообразни страни също вървят по пътя на електрификацията. Така да вземем за пример, в Китай локалната Асоциация на автомобилните специалисти си сложи като основна цел въвеждането на възбрана за продажба и произвеждане на коли с бензинови и дизелови мотори в страната след 2035 година Япония и Англия възнамеряват да създадат същото до 2030 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР