Audi е близо до пускането на обновена версия на актуалния

...
Audi е близо до пускането на обновена версия на актуалния
Коментари Харесай

2025 Audi S3 с повече мощност

Audi е покрай стартирането на актуализирана версия на настоящия стилен седан и хечбек A3, а актуализации са планувани и за насочените към представянето модели в гамата - S3 и RS 3.

В понеделник Audi даде първите детайлности за плануваните актуализации за S3, които ще доведат до доста повишение на продуктивността на автомобила.

Подробностите за Съединени американски щати към момента се чакат, само че на всички места другаде обновеният S3 ще развива 328 к.с. от 2,0-литров турбокомпресор. Същият мотор в настоящето S3 има мощ 306 к.с. за моделите, доставяни в Съединени американски щати. Допълнителната мощ ще помогне за реализиране на време 0-100 км/ч за 4,7 секунди и оптималната скорост, контролирана до 250 км/ч, обявиха от Audi.

7-степенната автоматизирана трансмисия с двоен съединител се придвижва, само че инженерите са я оптимизирали, с цел да обезпечи по-висок начален въртящ миг и вследствие на това по-бързо ускоряване. Времето за превключване също е понижено на половина при цялостно натоварване.

Друга основна смяна е прибавянето на сплитера на въртящия миг, завещан от RS 3. Това е диференциал Haldex с многодискови съединители на всеки вал на задния мост, който разрешава на обновения S3 да насочва въртящия миг освен сред предния и задния мост, само че към този момент и сред задните колела. Това ще помогне за възстановяване на ръководството в завоите.

 width=

За да подкрепи в допълнение ръководството, предното окачване на S3 със стойка McPherson е снабдено с нов шарнирен лагер, който разрешава по-негативно отклоняване на колелата. Актуализираният S3 обезпечава по-голямо сцепление и вследствие на това усъвършенства контрола по време на завой, съгласно Audi.

Шофьорът може да управлява настройките на доста от електронните системи на шасито благодарение на селектора за режими на шофиране, който при обновения S3 включва нов режим Dynamic Plus. Този режим въздейства и на мотора, като усилва равнището на луфт за възстановяване на реакцията на газта и подсигурява, че трансмисията прави по-късно превключване на предавките нагоре и по-рано надолу.

 width=

Инженерите са усъвършенствали и спирачките, с цел да се оправят с спомагателната мощ. Отпред към този момент има 2-бутални спирачни апарати, както и по-големи ротори и накладки. Предните ротори към този момент са с размер 14,1 инча, което е с 1,3 инча повече спрямо преди.

Очаква се обновената гама A3 да дебютира скоро. Автомобилите би трябвало да дойдат в Съединени американски щати като модели от 2025 година и още веднъж там ще се продава единствено каросерията седан.

Тъй като Audi възнамерява да премине към напълно електрическо задвижване на множеството пазари по-късно това десетилетие, всеки предстоящ A3 евентуално ще бъде електромобил. Това значи, че обновеният A3, в това число моделите S3 и RS 3, евентуално ще бъдат последните с бензинови мотори.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР