АТВ-та разрушават пясъчните дюни на Шофьорския плаж край Созопол. За

...
АТВ-та разрушават пясъчните дюни на Шофьорския плаж край Созопол. За
Коментари Харесай

АТВ-та разрушават пясъчните дюни на Шофьорския плаж край Созопол

АТВ-та унищожават пясъчните дюни на Шофьорския плаж край Созопол. За това алармират летовници, които се натъкнали на следите им по плажа. Оказва се обаче, че нарушителите мъчно могат да бъдат санкционирани от органите на реда.

В това положение намира пясъка на Шофьорския плаж преди дни Теодора Пройнова от Сливен, която всяка година прекарва лятната си отмора на линията.

" Идвайки на плаж се натъкнахме на дълбоки следи, евентуално от грайфери на АТВ-та. Следите са доста във вътрешността в плажа. По мои съмнения тук се правят някакви гонки нощем, тъй като същите следи видяхме и на плаж Аркутино, няколко дни по-рано ", показа Теодора Пройнова.

Шофьорският плаж е измежду дребното останали диви линии у нас. Попада в предпазената околност Алепу и в естествена забележителност " Пясъчни дюни ".

На няколко места на плажа са сложени табели, на които ясно е изписано, че е неразрешено прекосяването на транспортни средства. Именно около такава табела са минали и нарушителите.

В районна екоинспекция няма подаден формален сигнал за разрушение на дюните. От инспекцията обясниха още, че мъчно могат да бъдат открити нарушителите.

" Когато не се участва по време на осъществяване на нарушаването, мъчно може, невероятно е бих споделила, да се откри кой е нарушителят, както и да се подхващат административни ограничения против него ", съобщи Елена Паспалева, специалист в РИОСВ-Бургас.

Летовници алармират и за още нарушавания с транспортни средства на плажа, само че този път по вода. Джетове карат рисково покрай туристите, които се къпят в морето. Случаят е от плаж Корал.

" Веднага изпратих чиновник на място да откри кой е притежателят на джета. И сега следва налагането на глоба на притежателя на джета. За страдание глобата е дребна - 50 лв. ", сподели още капитан Александър Илиев, шеф на Дирекция " Морска администрация " -Бургас.

И в този случай, в случай че инспекторите не открият нарушаването сега или не получат подпомагане от очевидци, нарушителите се разминават с санкциите.



Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР