ътуването до и от работното място се смята за най-досадната

...
ътуването до и от работното място се смята за най-досадната
Коментари Харесай

Microsoft предлага "виртуално пътуване" за работата вкъщи

ътуването до и от работното място се счита за най-досадната част от деня за мнозина. Едно от преимуществата на работата от отдалеченост, която закупи огромна известност около рестриктивните мерки поради пандемията, е, че точно това пътешестване се отстранява, с което се пести и доста време.

Според Microsoft обаче неналичието на този детайл от всекидневието може да докара до проблеми за хората. Затова компанията създава "виртуално пътешестване " до работа, което ще предлага от идната година в платформата Microsoft Teams, оповестява в. Wall Street Journal.

Софтуерният колос счита, че по време на тези пътувания хората в действителност могат да се поуспокоят, да обмислят значими за тях неща и задания за деня, без да бъдат разсейвани от близки и сътрудници. Освен това оказва помощ на хората да се настроят душевен за работа и да разграничават работното време от останалото.

Платформата Microsoft Teams пък се употребява доста за онлайн работа от отдалеченост за видеосрещи, взаимна работа по планове и така нататък Идеята на Microsoft е да даде опция на потребителите да прекарват известно време преди началото на срещите сами в разказване на дилемите, които им предстоят.

В края на деня пък потребителите ще отделят още веднъж време за обзор на листата и да преценяват кои задания са съумели да свършат, както и да помислят какво е останало за на следващия ден. Функцията ще е пожелателна и всеки консуматор ще може да реши дали и по кое време да я задейства. Идеята е да се помогне на хората, които по-трудно привикват с работата у дома и да улесни разделянето на работата от останалата част на деня, с цел да не се усещат като че ли непрекъснато са на работното си място.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР