ационалният съвет на БСП избра Национален предизборен щаб на днешното

...
ационалният съвет на БСП избра Национален предизборен щаб на днешното
Коментари Харесай

Георги Свиленски оглави предизборния щаб на БСП

ационалният съвет на Българска социалистическа партия избра Национален избирателен щаб на днешното си съвещание.

Той ще бъде управляван от Георги Свиленски, а негови заместници ще бъдат Вяра Емилова, Атанас Зафиров и Стоян Мирчев. Щабът стартира своята работа още идната седмица.

Народно събрание на Българска социалистическа партия избра ръководителите на Съветите и Комисиите към Народно събрание.

След взетите през днешния ден решения Българска социалистическа партия действително влиза в предизборна акция и дава ясна поръчка пред обществото, че е подготвена да поеме ръководството на България, споделят още от левицата.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е предложила на днешното съвещание на Националния съвет организационна промяна, която цели повече демократизация и децентрализация на партията. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия, представени от Българска телеграфна агенция.

Новият мандат на регионалните препоръки на партията ще започва с по-голямо посланичество на общинските структури в работата на препоръките. Представителството в тях ще бъде 1 социалист на 300 членове, а до момента беше на 400 членове. До 18 ноември би трябвало да се структурират новите регионални препоръки и да бъдат определени техните управления.

Нинова продължава линията, поета от нея още от конгреса на партията, на който 1 пратеник е представлявал 100 членове на партията. Повишаване на ролята на членовете на партията при взимане на решенията е съществена нейна цел, която следва още с въвеждането на директния избор за ръководител, показват от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

В новата конструкция на партията Нинова трансферира партийните координатори от "Позитано " в структурите по места, като ще назначи общо 31 координатори във всеки многомандатен изборен регион на място, се отбелязва още в известието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР