Атрактивният фестивал Sofia Game Night/Нощ на игрите, посветен на игрите

...
Атрактивният фестивал Sofia Game Night/Нощ на игрите, посветен на игрите
Коментари Харесай

Sofia Game Night се завръща на 4-ти ноември тази година в 10 града и с богата оф- и онлайн програма

Атрактивният фестивал Sofia Game Night/Нощ на игрите, отдаден на игрите в цялото им разнообразие, се завръща за четвърта поредна година на 4-ти ноември 2023. Събитието предлага богата стратегия, включваща настолни, компютърни и просветителни игри, шампионати, изложби и лекции, градски игри и ескейп стаи, както и оферти за най-малките. За втора поредна година към фестивала се присъединияват и партньорски местоположения и организации от цяла България. Фестивалът „ Нощта на игрите “ се реализира с генералната поддръжка на  ARRISE Powering Pragmatc Play –  един от водещите снабдители на наличие за iGaming промишлеността, както и с поддръжката на българското game dev студио Incineration productions.

„ Игрите не са просто развлечение, те са платформа за създаване на умения, разискване на хрумвания, среща на разнообразни публики, поп-културен феномен, все по-голяма част от международната стопанска система. Със Sofia Game Night се опитваме да покажем другите им лица и приложения и да достигнем до допустимо най-голяма аудитория и отвън София. “, споделя Хелиана Велинова, уредник на фестивала.

Екипът на „ Нощ на игрите “ си слага за цел да показа разнообразните аспекти на игрите – започвайки с създаване им, през смисъла и икономическата роля на game dev промишлеността, до това какво те значат за крайния консуматор и същинското наслаждение от играта. „ Нощта на игрите “ не е просто опция за игрови занимания, а отворено за всички пространство за разискване на просветителните, икономическите, обществените и политическите аспекти на игрите.

За първа година в границите на събитието ще се организира  – Game Dev Day Sofia –  ревю за основатели на видео и настолни игри от България, съпроводено от конферентна част с лекции на експерти от сферата на видео и настолните игри. Посетителите ще могат да тестват демо версии на инди-игри, както и заглавия на огромни студиа, опериращи в България. Това ще им даде опция да поддържат връзка непосредствено с game development фирмите и основателите на настолни игри. Домакин на  Game Dev Day Sofia е „ Чистилището “ – новото мултифункционалното пространство на ул. „ Индустриална “ 7.

През 2023 година фестивалът „ Нощ на игрите “ сплотява старания и с федерация „ Спорт за хора със зрителни увреждания “, с цел да показа нов вид събитие с приспособени игри за незрящи.

Сред другите акценти през тази година са събития за известна просвета, геймърскo stand-up comedy с екипа на Inside Joke в Топлоцентрала, шампионати класическите игри шах и Го, интерактивни игри в четири музея, STEM стратегия, градски завършения, ескейп стати, куизове и мн.др.

Очаквайте скоро цялостната стратегия на  https://sofiagamenight.com/

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР