ATP ще присъжда точки за ранглистата си на турнирите в

...
ATP ще присъжда точки за ранглистата си на турнирите в
Коментари Харесай

ATP ще присъжда точки за турнирите в Куинс и Ийстбърн


ATP ще присъжда точки за ранглистата си на шампионатите в Куинс и Ийстбърн по нормалния метод. Това стана ясно след изказване на Асоциацията. Миналата седмица стана ясно, че ATP обмисля опцията да не присъжда точки за Уимбълдън като отговор на решението на All England Club и Lawn Tennis Association тенисистите от Русия и Беларус да не бъдат позволени до присъединяване в шампионатите във Англия, в това число и Шампионата.

Очевидно обаче тази възможна мярка ще важи единствено за третия шампионат от Големия шлем за сезона и няма да засегне останалите съревнования на територията на Острова. В същото време обаче от ATP са безапелационни, че не престават да не утвърждават решението на Уимбълдън и то няма да остане без последици.

„След съвещания със Съвета на играчите и Съвета на уредниците, Бордът на ATP може публично да удостовери, че тазгодишните шампионати в Куинс и Ийстбърн ще протекат по нормалния метод, като ще бъдат присъден цялостния размер точки за ранглистата“ – гласи изказването на ATP.

„Това обаче не трансформира обстоятелството, че решението на LTA да не допусне тенисисти от Русия и Беларус до присъединяване на Уимбълдън е в прорез с разпоредбите на ATP и попречва правото на всеки състезател да взе участие в шампионат на база на резултатите и ранкинга си, без да се сблъсква с каквато и да е форма на дискриминация – един от основополагащите правила на ATP тура. Санкциите по отношение на нарушаването на тези правила от страна на LTA ще бъдат разисквани от управлението на Асоциацията. Отговорът на ATP на рещението на Уимбълдън към момента е обект на диалози, като всяка нова информация ще бъде оповестена своевременно“.

Множество водещи фигури в мъжкия тенис, отпред с Рафаел Надал и Новак Джокович, показаха неодобрението си по отношение на решението на Уимбълдън. WTA също се изрече сериозно по отношение на дейностите на All England Club и Lawn Tennis Association. Звездите на съветския тенис Даниил Медведев и Андрей Рубльов също обявиха, че решението е незаслужено, като по-рано такава позиция изрази и Виктория Азаренка.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР