ATP продължава политиката си за налагане на млади тенисисти, като

...
ATP продължава политиката си за налагане на млади тенисисти, като
Коментари Харесай

Как може няколко българи да бъдат на финалите на ATP


ATP продължава политиката си за налагане на млади тенисисти, като към този момент се разискват спомагателни благоприятни условия за играчи от „ идващото потомство “.

По информация на TennisKafe, при започване на годината, на среща сред Международната тенис федерация (ITF) и АТР, са отправени нови оферти, облагодетелстващи най-талантливите юноши.

Става дума за опцията представителите на топ 10 на ITF в края на годината да станат спаринг сътрудници на участниците на финалите на АТР. Другата алтернатива е да извършват същата роля на „ Next Gen “ финалите.

Ако смяната бъде официализирана, това би донесло страхотна опция на най-малко двама българи. В момента Илиян Радулов е №7 в света при юношите, а Адрияно Дженев е №24. 

За последно младите тенисисти участваха на Australian Open, като Радулов стигна до 1/4-финалите, а Дженев отпадна кръг по-рано.

Припомняме, че Илиян Радулов ще запише няколко участия на равнище Чалънджър през 2023 година Това е вследствие на новата „ Ускорена стратегия “, основана от ATP и ITF.

Според нея играчите, приключили сред 11-о и 20-о място в ранглистата, ще могат да вземат участие в квалификациите на осем Чалънджър шампионата от категория 50 или 75. Освен това те ще имат право и на две места в М15 или М25 съревнования.

Програмата е част от промените в Чалънджър тура, оповестени от ATP през септември. Тяхната цел е да се усилят средствата за наградни фондове и в това време да се благоприятства развиването на младите играчи.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР