ATP Challenger Марбея, първи кръгЕлиас Имер – Стан Вавринка 6-2,

...
ATP Challenger Марбея, първи кръгЕлиас Имер – Стан Вавринка 6-2,
Коментари Харесай

Имер вгорчи завръщането на Стан Вавринка


ATP Challenger Марбея, първи кръг

Елиас Имер – Стан Вавринка 6-2, 6-4

Стан Вавринка не съумя да означи триумфално завръщането си на корта след една година отвън игра. Швейцарецът напълно предстоящо бе надалеч от най-хубавата си форма и претърпя проваляне от 131-вия в света Елиас Имер в първи кръг на Чалънджър шампионата в Марбея, въпреки че във втория сет започва доста мощно и съумя да поведе с 4-1, само че в последна сметка позволи поврат и завърши присъединяване си в конкуренцията.

Вавринка записа повече асове (3-1), само че и направи три двойни неточности против нито една за Имер. Трикратният първенец от Големия шлем завоюва едвам 53% от точките си на първи сервис (25/47) и осъществя две от четирите си точки за пробив (50%), до момента в който шведският тенисист оползотвори пет от своите единадесет брейкпойнта (45%).

В началото на мача станахме очевидци на няколко много дълги и оспорвани разигравания, само че Вавринка на няколко пъти позволи непредизвикани неточности в решаващите мигове. Това разреши на Имер да осъществя ранен пробив и да поведе безапелационно с 3-0. Вавринка усъвършенства сервиса си, само че това не бе задоволително и международният №131 съумя да запази своята преднина, а в края на сета записа нов брейк и завърши първата част при 6-2.

Противно на развиването на мача до този миг, вторият сет стартира доста по-силно за Вавринка, който съумя на два пъти да пробие сервиса на съперника си и да поведе с 4-1. Впоследствие обаче доста по-добрата физическа кондиция на скандинавеца стартира последователно да трансформира съотношението на силите в негова изгода. Имер се стремеше към дълги разигравания и това несъмнено не бе по усета на Вавринка, който стартира да демонстрира все по-видими признаци на отмалялост.

Това, от своя страна, докара до увеличение на непредизвиканите неточности от страна на Stan The Man, до момента в който неговият конкурент демонстрираше доста солидна и невъзмутима игра. В последна сметка Имер направи доста мощна серия, като осъществя три поредни пробива и реализира цялостен поврат, триумфирайки с 6-2, 6-4 след час и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР