ATP-250 надпреварата в Буенос Айрес ни поднесе множество изненади от

...
ATP-250 надпреварата в Буенос Айрес ни поднесе множество изненади от
Коментари Харесай

Сензацията е факт: Световният №87 повали Джари и вдигна дебютна АТР титла в Буенос Айрес!

ATP-250 конкуренцията в Буенос Айрес ни сервира голям брой изненади от началото до края. Местният представител Факундо Диас Акоста сътвори същински тенис празник за аржентинските тенис фенове, като в хода на акцията си не позволи сет, в това число и на финала против " екзекутора " на Алкарас, Николас Джари, като го победи с 6:3, 6:4. Така първенецът ще направи своя дебют в топ 60 все завърне в топ 20, с помощта на мощното си показване тази седмица.

Първите минути бяха обещаващи за международния номер 21, като той имаше три благоприятни условия за пробив, но новобранецът в дуела не разреши на съперника си да ги осъществя. При 2:1 обаче точно пред аржентинеца се отвори опцията да завоюва гейм при началния удар на по-опитния си съперник и по този начин поведе в резултата по-убедително. Темпото на игра в идващите подавания бе бързо, като нямаше изненади и това разреши на Диас Акоста да затвори сета, с резултат 6:3.

Втората част на конфликта стартира с пробив за локалния представител, който се оказа основен миг за развиването на срещата от позиция на сервис играта им. Въпреки това, подаванията биваха спечелвани посредством много по-оспорвани разигравания, като черешката на тортата бе в десетия гейм. При 5:4 Джари показва мощен темперамент и съумя да избави пет мачбола, като самият той имаше опцията да изравни резултата в сета, но нервите на международния номер 87 бяха задоволително здрави да устоят на офанзивата на музи чилиец и по този начин Диас Акоста се поздрави с първата си купа на равнище ATP!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР