ATP 250 надпреварата в Аделаида ни дари с първата тенис

...
ATP 250 надпреварата в Аделаида ни дари с първата тенис
Коментари Харесай

Шампионът Джокович: Корда беше по-близо до победата от мен; много исках този трофей

ATP 250 конкуренцията в Аделаида ни подари с първата тенис класика през новия сезон, откакто Новак Джокович и Себастиан Корда ни държаха напрегнат в границите на близо три часа и половина, само че в последна сметка опитът надви над младостта и топ поставеният продължава да е непобеден в Австралия през последните 5 години. Впоследствие сърбинът даде своята шампионска тирада по време на церемонията по награждаването и се изрече извънредно ласкаво по адрес на своя противник, а също по този начин не скри какъв брой доста за него озачава спечелването на 92-рата му купа в ATP Тура:

" На първо време бих желал да благодаря на австралийската аудитория. Изживях една невероятна седмица в Аделаида и точно почитателите бяхте в главната на това. Да бъда пред вас е истински подарък за мен и рядко през кариерата си съм получавал поддръжката, която получих тук през последните 10 дни, тъй че съм ви безпределно благодарен по какъв начин бяхте зад мен във всеки един мач. Точно поради това желаех да печеля толкоз доста този трофей и дадох безусловно всичко от себе си, с цел да реализира тази цел.

" Няма по какъв начин да не загатна и своя екип. Те са до мен в положителните и неприятните моменти. Благодарен съм ви, че ме толерирате, въпреки че през днешния ден сигурно не сте били изключително щастливи от моето отношение по отношение на вас. Винаги съм оценявал тяхното наличие и е в действителност хубаво, че брат ми Марко също пристигна тук, тъй като не го виждам толкоз постоянно. Благодаря ти, Маре. Обичам те.

Накрая ще се обърна към Себастиан. Ти се показа необикновено през днешния ден, както и в хода на цялата семица. Бих споделил, че даже беше по-близо до успеха от мен самия. Мачът се реши единствено от едно или две разигравания. Този път нямаше шанс, само че бъдещето ти е ярко. Продължавай в същия дух. Невероятен състезател си " - не спести първенецът суперлативите си към една от новите звезди в международния тенис.

Източник: ATP

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР