ATP 250 Мюнхен, финалХолгер Руне – Ботик ван де Зандсхулп

...
ATP 250 Мюнхен, финалХолгер Руне – Ботик ван де Зандсхулп
Коментари Харесай

Драма до краен предел: След четири спасени мачбола Руне пак е шампион в Мюнхен


ATP 250 Мюнхен, край
Холгер Руне – Ботик ван де Зандсхулп 6-4, 1-6, 7-6(3)


Холгер Руне е първенец в Мюнхен за втора поредна година. В необикновено трагичния край в баварската столица датчанинът победи Ботик ван де Зандсхулп след 6-4, 1-6, 7-6(3) за 2 часа и 51 минути на корта.

Нидерландецът сигурно ще мисли дълго по тази причина по какъв начин тъкмо загуби този дуел, откакто в решителния сет водеше с 5-2 с два пробива задатък и имаше четири мачбола. За Руне решителната част значително бе борба на оцеляване – още първоначално ѝ той стартира да изпитва болки в рамото и в един миг едвам пласираше форхендите си в игра. Болкоуспокояващите помогнаха, само че малко по-късно международният №7 изкълчи гален. За да бъде драмата цялостна, в един миг Руне стартира да получава и крампи.

Въпреки всичко това и макар резултата, той въпреки всичко откри метод да обърне този дуел и да стигне до успех в повтаряне на финала от предходната година. Тогава срещата продължи единствено 7 гейма, след които Ван де Зандсхулп се отдръпна поради болест. Този път обаче феновете в Мюнхен получиха превъзходно шоу, след което Руне подвигна своята четвърта АТР купа.

След първия сет надали някой е очаквал разразилата се по-късно драма. Ван де Зандсхулп, за който това бе въобще втори АТР край, играеше на равнище, само че това не бе задоволително, с цел да затрудни изключително противника си. Руне играеше по-стабилно във значимите моменти и без да свети стигна до триумфа след 6-4. Това бе 17-ият му следващ сет в баварската столица.

Нещата се трансформираха бързо във втората част. Нервиран от забавянето на ракетите, които бе дал за слагане на нов покривен грип, Руне стартира да бърка непрекъснато и всичко това докара до непредвидена смяна. Ван де Зандсхулп завоюва внушителните седем следващи гейма от 1-1 във втората част  до 2-0 в третата.

Руне взе подаването си за 1-2, само че някъде в този миг стартира да изпитва болки в рамото. Те станаха толкоз мощни, че в един миг датчанинът едвам вкарваше топката от форхенд. Медицинският таймаут най-малко в първия миг не оказа помощ, а пробивът за 5-2 в интерес на нидерландеца привидно правеше доиграването на мача протоколно.

Нищо сходно. Ван де Зандсхулп бе вцепенен, сервирайки за мача и макар че имаше два мачбола при 40/15, не съумя да постави завършек на дуела. При втория опит резултатът бе същият. Този път Ван де Зандсхулп даже нямаше мачболи, а с четвъртия си брейкбол към този момент освободеният душевен Руне стигна до 5-5.

Драмата продължи с нов пробив в интерес на Ван де Зандсхулп и нов неуспех, сервирайки за мача. Отново след 40/15 той работи необяснимо страхливо и разреши на Руне да оцелее.

В тайбрека поставеният под №1 стартира с минипробив за 2-1 и до края съумя да запази задатъка си, с цел да направи това, което не бе по силите на противника му – да осъществя още първия си мачбол.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР