ATP 250 Хюстън, първи кръгНик Кирьос – Макензи Макдоналд 4-6,

...
ATP 250 Хюстън, първи кръгНик Кирьос – Макензи Макдоналд 4-6,
Коментари Харесай

Кирьос с първа победа на клей от три години насам


ATP 250 Хюстън, първи кръг

Ник Кирьос – Макензи Макдоналд 4-6, 6-3, 6-4

Ник Кирьос се класира за осминафиналите на ATP 250 шампионата в Хюстън след трисетов триумф над представителя на домакините Макензи Макдоналд. По този метод австралиецът записа първа победа на клей от три години насам, когато надви над Даниил Медведев на старта на Мастърса в Рим.

Следващият конкурент на Кирьос ще бъде различен американец – седмият подложен Томи Пол.

Световният №94 бе по-агресивен на начален удар и въпреки да направи повече двойни неточности (6-3), броят на асовете му също бе по-висок (18-11), като също така завоюва 85% от точките си на първи сервис. Австралиецът осъществя единствено две от 11-те си точки за пробив (18%), само че даже това се оказа задоволително, защото Макдоналд стигна до четири брейкпойнта, от които оползотвори един (25%).

Кирьос завоюва първите си два сервис гейма, само че Макдоналд също бе доста стабилен на сервис и не му разреши да се откъсне в резултата. Постоянството на американеца се отплати и той реализира поврат след пробив, който след това затвърди и усили преднината си на 4-2. Кирьос избави три сетбола в десетия гейм, само че не съумя да върне брейка и Макдоналд запази преднинат си, спечелвайки първия сет с 6-4.

Противно на развиването на играта до този миг, втората част стартира доста по-добре за австралиеца. Кирьос пропусна два следващи брейкпойнта във втория гейм и разреши на Макдоналд да изравни, само че по-късно навлезе в мощна серия и натрупа удобен задатък от 4-1. До края на сета международният №94 беше безукорен при подаванията си и по този начин изравни резултата в дуела след 6-3.

Австралиецът продължи да владее самодейността и в заключителния сет осъществя ранен брейк, след който поведе с 2-0. Този пробив се оказа последният в дуела и в последна сметка Кирьос победи с 4-6, 6-3, 6-4 по-късно под два часа на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР