Атомните електроцентрали в Чехия (АЕЦ „Дуковани“ и АЕЦ „Темелин“), благодарение

...
Атомните електроцентрали в Чехия (АЕЦ „Дуковани“ и АЕЦ „Темелин“), благодарение
Коментари Харесай

Komerční banka: АЕЦ остава основна финансова сила за CEZ


Атомните електроцентрали в Чехия (АЕЦ „ Дуковани “ и АЕЦ „ Темелин “), с помощта на ниските разноски за гориво, нулевите излъчвания на СО2 и непрекъснатото произвеждане, се явяват съществена финансова мощ на ČEZ. Това съобщи аналитикът на Komerční banka Мирослав Фрайер. Неговите упования са до 2020 година ČEZ би трябвало да редуцира в Чехия мощностите от кафяви въглища от 5 до 3,7 гигавата. Основното понижаване на индустриалните мощности се възнамерява поради при немодернизираните централи, които нямат лични находища от въглища. Това предвижда Фрайер, представен от ceskatelevize.cz.

По думите му, без значение от продължителното прекъсване на АЕЦ в Чехия през миналата година, те въпреки всичко са произвели към 40% от общия размер електрическа енергия в Чехия. Не без значение е и въпросът за дивидентната политика на ČEZ. „ Независимо от намаляването на дивидентите, разпределената облага при сегашните цени на акциите остава на релативно привлекателните 6-8% “, разяснява още Фрайер.

В дълготрайна вероятност анализаторите чакат нормализиране на употребата на АЕЦ в Чехия и редуциране на продължителността на прекъсването до равнище, належащо за постоянното подменяне на горивото и нужен ремонт. „ Ние допускаме, че производството на АЕЦ през идната година ще доближи равнище 30 тераватчаса и ще се задържи на това равнище през идващите 5 години “, означи още Фрайер.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР