Атомната индустрия в Европа в лицето на Foratom приветства енергийния

...
Атомната индустрия в Европа в лицето на Foratom приветства енергийния
Коментари Харесай

Foratom приветства, че ЕК признава важността на атомната енергетика като част от енергийната стратегия до 2050 г.


Атомната промишленост в Европа в лицето на Foratom приветства енергийния проект на Европейска комисия до 2050 година Foratom акцентира удовлетвореността си, че Европейски Съюз признава атомната сила за нисковъглероден източник на електрическа енергия, който може да понижи зависимостта на Европа от вноса на изкопаеми горива и да подсигурява сигурност на доставките.

Базираната в Брюксел асоциация Foratom, която съставлява близо 3000 европейски компании, които работят в полето на атомната промишленост, съобщи, че атомът може да способства за амбициозното декарбонизиране на европейската стопанска система.

„ Като направи стъпка в вярната посока, Европейска комисия сподели същински ангажимент за понижаване на излъчванията на CO2 в Европа “, съобщи генералният шеф на асоциацията Ив Десбезайе, представен от nucnet.org.

От Foratom обявиха, че енергийният проект на Комисията, оповестен предходната седмица, е удостоверил, че атомната сила ще образува „ гръбнака “ на безвъглеродната европейска енергийна система, дружно с възобновимите енергийни източници.

От асоциацията означават, че енергийният проект на Комисията бе оповестен един ден, откакто шефът на Международната организация за енергетика Фатих Байрол предизвести Европейски Съюз, че актуалните политики на Съюза обезкуражават вложенията в нови АЕЦ и дълготрайната активност на съществуващите реактори.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР