Атомната индустрия твърде дълго игра пасивна роля в дебатите, които

...
Атомната индустрия твърде дълго игра пасивна роля в дебатите, които
Коментари Харесай

Атомната индустрия трябва да промени начина си на комуникация

Атомната промишленост прекомерно дълго игра пасивна роля в дебатите, които дефинират по какъв начин нейната технология се възприема от обществеността, само че световната климатична рецесия изисква дейна връзка за многочислените ѝ преимущества. Това разгласи по време на интернационална конференция изпълнителният шеф на изследователската група Think Atom Раули Партанен. Според него позитивните обстоятелства за нуклеарната сила се губят в недоброто им комуникиране и това би трябвало да се промени.

Позовавайки се на специфичен отчет, оповестен през октомври 2018 година от Междуправителствената група на Организация на обединените нации по изменението на климата (IPCC), той уточни, че едно съществено нарастване на потреблението на нуклеарна сила ще помогне да се поддържа световното стопляне под 1,5 градуса. По думите му би трябвало да бъде ясно, че задачата за нулеви излъчвания до 2050 година изисква „ всички на борда “ за постигането ѝ.

„ Като се има поради, че през последните 30 години дейностите, свързани с климата непрекъснато усилват парниковите излъчванията, ние вървим в неверната посока и може би даже с ускорени темпове “, уточни още Партанен. Той е безапелационен, че поради това в международен мащаб потенциалът на атомната промишленост би трябвало да усили „ в пъти “.

Атомната промишленост би трябвало да стартира да приказва обществено за „ задачата си за разгръщане “, т.е. освен да продължи да декарбонизира електроенергийния бранш, само че да засегне и отоплението, и процеса на индустриализация. Това включва производството на милиони тонове синтетични горива и чист водород, нужни за декарбонизиране на тежкотоварния превоз и авиацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР