Атомната енергия трябва да продължи да има дял от поне

...
Атомната енергия трябва да продължи да има дял от поне
Коментари Харесай

Foratom: Делът на атомната енергия в ЕС до 2050 г. трябва да бъде поне 25 %


Атомната сила би трябвало да продължи да има дял от най-малко една четвърт от енергийния микс на Европейски Съюз, в случай че районът желае да реализира задачите по понижаване на въглеродните излъчвания до 2050 година Това се споделя в отчет на Foratom, представен от world-nuclear-news.org.

Очаква се в тактиката си за дълготрайно понижаване на излъчванията от парникови газове Европейската комисия да сложи цел за декарбонизиране на енергетиката в Съюза с до 95% до 2050 година Стратегията ще бъде показана на 28 ноември.

Проучването „ Пътища до 2050 година: Ролята на атомната сила в нисковъглеродна Европа “ проучва евентуалния принос на производството на атомна сила към нисковъглеродната европейска стопанска система. Той се основана три сюжета за атомни мощности: ниски (36 GWe), междинни (103 GWe) и високи(150 GWe). Всеки от сюжетите подсигурява понижаване на каузи на високовъглеродната енергетика до 95% през 2050 година по отношение на равнищата от 1990 година

Прогнозира се, че търсенето на електрическа енергия в Европейски Съюз ще нарасне до 4100 тераватчаса от сегашните 3100 тераватчаса. Ив Десбизайе, общоприет шеф на „ Форатом “ съобщи: „ Атомната сила е нисковъглеродна технология, която през днешния ден е налична. Вместо да се фокусираме върху технологии, които още не са потвърдени – механически и финансово, Европейски Съюз би трябвало да промотира тези, които към този момент обезпечават нисковъглеродната електрическа енергия, от която Европа се нуждае.

Само по този метод Европейски Съюз има късмет за реализира задачите си по декарбонизация до 2050 година “ 128-те атомни реактора с обща мощ от 119 гигавата, които работят в 14 от 28-те страни членки на Европейски Съюз понастоящем обезпечават над една четвърт от електрическата енергия, създавана в целия Европейски съюз. Атомната сила има дял от 53% от безвъглеродната електрическа енергия в Европейски Съюз.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР