Атомната енергетика може да помогне на ЕС да достигне устойчиво

...
Атомната енергетика може да помогне на ЕС да достигне устойчиво
Коментари Харесай

Foratom: Атомната енергия е екологично, икономически и социално устойчива


Атомната енергетика може да помогне на Европейски Съюз да доближи стабилно и нисковъглеродно бъдеще, като в това време доставя надеждна и налична електрическа енергия. Това се споделя в отчет на индустриалната група Foratom, чието седалище е в Брюксел. Докладът акцентира три съществени преимущества на атомната сила: резистентност във връзка с околната среда, енергийна самостоятелност и стопански изгоди.

От Foratom обявиха, че ролята на атомната сила за постигането на стабилно и нисковъглеродно европейско бъдеще се удостоверява от документа на Европейската комисия „ Чиста планета за всички “, в който е обрисуван проект за реализиране на климатичен неутралитет до 2050 година

В тактиката Комисията акцентира, че дружно с силата от възобновими енергийни източници, атомната сила ще бъде гръбнакът на европейската енергийна система без въглерод. „ Признанието на Европейската комисия, че атомната сила е значима част за нисковълглеродното бъдеще на Европа, е стъпка в вярната посока “, сподели генералният шеф на Foratom Ив Десбизайе.

„ Важно е да знаем, че атомната енергетика е освен способна да понижи въглеродните излъчвания, само че има и доста други качества като сигурност на енергийните доставки и е екологично, стопански и обществено устойчива “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР