Атомната бомба, с която разполага Северна Корея, е тройно по-мощна

...
Атомната бомба, с която разполага Северна Корея, е тройно по-мощна
Коментари Харесай

Ядреният арсенал на Пхенян 3 пъти по-мощен от американския през 1945 г.

Атомната бомба, с която разполага Северна Корея, е тройно по-мощна от онази, с която са разполагали Съединени американски щати през 1945 година Това сочат анализите на южнокорейските военни, направени след последния нуклеарен опит, сбъднат от Пхенян предходната събота. Според Министерството на защитата в Сеул мощността на севернокорейската бомба е почти 50 килотона, съобщи "Фокус ", цитирайки Агенция Франс Прес. Според южнокорейските управляващи мощността й е 3 пъти по-голяма от тази на бомбата, хвърлена над Хирошима.

Паралелно с това военните в Сеул са забелязали признаци на подготовка за ново ракетно тестване от режима в Пхенян, предава РИА "Новости ", като се базира на организация Yonhap. В Южна Корея позволяват, че този път северните им съседи може да проведат тестване на междуконтинентална балистична ракета. Според Сеул по този метод Пхенян се стреми "да покаже на Съединени американски щати, че разполага с нуклеарни оръжия ".

В същото време след последния нуклеарен опит на Пхенян, от Сеул пристигна информация за подготовка на нови военни учения със Съединени американски щати, предава Reuters. Властите в Южна Корея този път ще включат и балистични ракети в тренировките, които са отговор на шестия и най-силен севернокорейски нуклеарен опит досега. Американският президент Доналд Тръмп от своя страна, изиска да бъде осведомен за всички вероятни военни варианти, съобщи неговият началник-щаб.

Голяма част от страните в Тихоокеанския район не престават да осъждат ракетните и нуклеарни опити на Северна Корея. Такива изказвания пристигнаха от Малайзия, Индия, Австралия и други Правителствата означават, че Пхенян прави тези тествания в безспорен прорез с интернационалните правила, посредством тях работи извънредно дестабилизиращо на района, а и нарушава резолюциите на Организация на обединените нации. Съветът за сигурност на организацията ще се събере през днешния ден на изключително съвещание поради дейностите на Северна Корея. От Москва също осъдиха дейностите на Пхенян. Руският президент Владимир Путин обаче прикани да се употребява разговорът и дипломатическите лостове, с цел да се повлияе на Пхенян. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък означи, че досегашните способи, прилагани против Северна Корея, не са да ли безусловно никакъв резултат.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР