Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е по-ниско

...
Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е по-ниско
Коментари Харесай

Най-после: Идва топлото време

Атмосферното налягане едва ще се намали и ще е по-ниско от междинното за месеца. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). През нощта облачността ще е забележителна и на доста места ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан, вятър от север-северозапад. Минималните температури ще са сред 3 и 8 градуса, в София - към 3 градуса.

Утре от запад облачността краткотрайно ще се раздра, над източните региони ще се задържи забележителна и там ще продължи да вали дъжд, като тук-там преваляванията ще са обилни. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 12 и 17 градуса, в София - към 12 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно, тук-там - със обилни количества дъжд. Ще духа сдържан, северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 9-10 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще доминира облачно и мъгливо време. На доста места ще има превалявания от дъжд, над 1500 м - от сняг. Ще духа мощен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 3 градуса, на 2000 м - към минус 2 градуса.

В сряда ще се задържи прохладно - с сдържан, в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина към момента краткотрайно мощен, запад-северозападен вятър. Облачността ще бъде променлива, над източната половина от страната, а към и след обяд - и над планинските региони, по-често забележителна. На места, повече в Източна България, ще превали временен дъжд, допустимо е и да прегърми. Дневните температури ще бъдат с един-два градуса по-високи. До вечерта преваляванията ще спрат, вятърът ще отслабне, през нощта против четвъртък ще стихне.

В четвъртък ще бъде най-вече слънчево, сутринта, в обособени региони за малко - с понижена видимост. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е най-вече слаб, с него бързо ще се затопли и оптималните температури в доста региони ще бъдат към и над 20 градуса. Вечерта от запад ще се появи раздрана висока облачност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР