Атмосферното налягане ще се повишава и вечерта вече ще е

...
Атмосферното налягане ще се повишава и вечерта вече ще е
Коментари Харесай

С какво време ще изпратим последните априлски дни

Атмосферното налягане ще се покачва и вечерта към този момент ще е близо до междинното за месеца. През нощта над по-голямата част от страната ще е най-вече ясно, с краткотрайни нараствания на облачността над Източна България , оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В югоизточните региони ще има и валежи от дъжд. Ще е съвсем безшумно. Минималните температури ще са сред 7 и 12 градуса, в София - към 8 градуса. 

Във вторник ще доминира слънчево време. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове, основно в Централна и Южна България, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб северозападен вятър. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще са сред 20 и 25 градуса, в София - към 20 градуса.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. По-значителни нараствания на облачността ще има над крайните южни региони, където ще има валежи от дъжд. Вятърът ще е слаб, преди обяд - от запад-северозапад, след пладне ще се обърне от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 19 и 24 градуса. Температурата на морската вода е 9-12 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в следобедните часове,  ще превали и прегърми. Преди пладне ще има повече слънце. Ще духа сдържан северозападен вятър, по най-високите елементи на Рила и Пирин – към момента югозападен.  Максималната температура на 1200 метра ще е към 15 градуса, на 2000 метра - към 7 градуса.

През идващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. В сряда преди обяд в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Главно в часовете към и след обяд ще се развива купеста, над Северна България и Родопите - и купесто-дъждовна облачност; тук-там там ще има краткотрайни превалявания , съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще е от изток-югоизток, в източната половина от страната - до сдържан.  Минималните температури ще са сред 7 и 12 градуса, а оптималните - сред 21 и 26 градуса.

През нощта против четвъртък в западната част от Дунавската низина вятърът ще се обърне от северозапад и с него ще стартира намаляване на температурите. Облачността ще бъде по-често забележителна, най-вече купесто-дъждовна. Повишава се вероятността за местни интензивни и обилни по количество превалявания, гръмотевични стихии и градушки на повече места в страната . Дневните температури ще се намалят с 3-4 градуса.

Прогнозата за идващите 10 дни и всичко за времето четете на . 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР