Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от

...
Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от
Коментари Харесай

Седмицата започва с топло време и температури до 30°

Атмосферното налягане ще се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за септември

Това оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на Националния институт по метеорология и хидрология.

През нощта ще бъде най-вече ясно, с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, в София към 8°.

Утре над по-голямата част от страната ще има раздрана висока и междинна облачност. Над крайните северозападни региони облачността ще се усилва и ще е купеста и купесто-дъждовна. По-късно след обяд там ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър и с него ще продължи да се затопля. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°, в София - към 25°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 22° и 27°. Температурата на морската вода е от 16° до 21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще доминира слънчево време. Ще има раздрана междинна и висока облачност, която след обяд ще се усилва и вплътнява. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра - към 10°.

През идващите дни вятърът от юг-югозапад ще се усили. Облачността ще е по-често забележителна. Във вторник на доста места, основно в Западна и Централна България ще има превалявания, в обособени региони ще са краткотрайно интензивни, с гръмотевици. В сряда ще превали единствено на обособени места, основно в планинските и югоизточните региони Минималните температури ще са сред 12° и 17°, а оптималните сред 23° и 28°.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР