Атмосферното налягане ще се понижава и до вечерта ще е

...
Атмосферното налягане ще се понижава и до вечерта ще е
Коментари Харесай

Следващите два дни ще бъде облачно, с валежи от дъжд

Атмосферното налягане ще се намалява и до вечерта ще е доста по-ниско от междинното за месеца, съобщи Национален институт по метеорология и хидрология.

Днес преди обяд на доста места в низините и равнините ще е с ниска облачност или мъгла. Над останалите региони ще е най-вече слънчево, само че след обяд от запад ще стартира ново нарастване на облачността и до вечерта в цялата страна ще е най-вече облачно. Ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от южната четвърт и с него дневните температури ще се покачат. Максималните ще са сред 14° и 19°, в София - към 14°.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево, само че в утринните часове видимостта ще бъде понижена. Привечер и през нощта против вторник облачността ще се усили, само че ще е без превалявания. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Преди обяд над планините ще е най-вече слънчево, само че след обяд от запад облачността ще стартира да се усилва и вплътнява. До вечерта ще е най-вече забележителна, само че единствено на обособени места в масивите от Западна България ще стартират превалявания от дъжд. Ще духа сдържан южен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 9°, на 2000 m - към 2°.

През идващите два дни ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде до сдържан и с него ще проникне релативно леден въздух; температурите ще се намалят с 4-5 градуса. Във вторник има нараснала възможност тук-там преваляванията да са обилни по количество, а в сряда ще са на по-малко места и по-слаби. В планините над 1500-1600 m ще вали сняг.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР