Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде

...
Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде
Коментари Харесай

За край на работната седмица: Облачно време, но без валежи

Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще бъде доста по-ниско от междинното за месеца.

Днес ще има раздрана висока, преди обяд в низините забележителна ниска облачност. Валежи не се чакат. През деня вятърът от юг ще се усили, в Източна България и тук-там северно от планините ще бъде мощен и с него ниската облачност ще се раздра и намалее. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 19° и 24°, в София 19°-20°. Вечерта от запад ще стартира ново нарастване на облачността и в крайните западни региони ще завали дъжд, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В планините ще има раздрана висока облачност, която вечерта ще стартира да се усилва и вплътнява и през нощта против събота в масивите от Западна България ще има превалявания от дъжд. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 16°, на 2000 метра - към 9°.

По Черноморието ще има забележителна ниска облачност, която в следобедните часове ще се раздра и ще намалее. Вятърът от юг ще се усили и ще бъде сдържан и мощен. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 24°. Температурата на морската вода е 16°-19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 3 мин. и залязва в 17 ч. и 16 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 13 мин. Луната в София залязва в 12 ч. и 57 мин. и изгрява в 21 ч. и 35 мин. Фаза на луната: два дни преди последна четвърт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР