Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за юни, но

...
Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за юни, но
Коментари Харесай

Жълт код за вятър в Западна България

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за юни , само че ще стартира да се покачва.

Днес ще има и разкъсвания на облачността, само че ще има и валежи, краткотрайно интензивни, а тук-там след обяд и вечерта, основно в източната половина на страната ще се развият и гръмотевични стихии. На обособени места в Предбалкана, Североизточна България и в планинските региони още веднъж ще има обилни превалявания.

Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

По-късно след обяд от запад облачността ще стартира да понижава. През деня вятърът от запад-северозапад ще се усили - ще бъде най-вече сдържан, в западната част на Дунавската низина и в Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен. Температурите едва ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 23° и 28°, в София към 22°.

Над планините облачността ще е по-често забележителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 10°.

Над Черноморието към и след обяд ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Преди обяд ще има краткотрайни понижения на облачността до най-вече слънчево. Ще духа сдържан западен вятър. Максимални температури по крайбрежието 24-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР