Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и

...
Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и
Коментари Харесай

Температури над нулата днес и в понеделник

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за месеца и ще продължи да се намалява, съобщи Национален институт по метеорология и хидрология.

Днес ще бъде слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от запад-югозапад. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 4° и 9°, в София - към Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с раздрана висока облачност. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 5° и 8°. Температурата на морската вода е 6°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 2°, на 2000 метра - към минус 4°.

В понеделник ще бъде относително топло, с оптимални температури на обособени места до 11°-13°. От запад облачността бързо ще се усилва и по-късно след обяд на обособени места в Западна България ще има слаби превалявания от дъжд, в планинските региони - от сняг. Вятърът от югозапад в източните региони краткотрайно ще се усили. Във вторник ще доминира облачно време, на повече места ще има слаби превалявания, най-вече от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него дневните температури ще се намалят с 2-4 градуса.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР